Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΔΩ' ΜΟΥ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕιΟ ΜΠΑΡΜΠΑ! (ΝΑ 'ΝΑΙ ΑΠ' ΤΑ ΚΟΥΝ, ΤΑ ΚΑΛΑ...)

Όταν ελαβα την πρόσκληση για την τελετή βραβείων Κ. Κουν, θεατρικών βραβείων εν ολίγοις, το πρώτο που έκανα ήταν να δω υπό την αι-γίδα ποίου φιλανθρωπικού οργανισμού ετέθη ο θεσμός.
Συνησθάνθην τότε μίαν λιγοθυμικήν κρίσιν προκληθείσαν υπό του γέλωτος όστις αβιάστως άμα δε και λυτρωτικώς, καθόσον ετύγχανον εις κατάστασιν ασθενούς "στρες" καθ' ήν ημέραν έλαβον την προσκλησιν διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι συνειρμοί, άμα δε και τα ονόματα ατινα εχόρευον έμπροσθεν των οφθαλμών μου, με έκαναν να χαλαρώσω επ' ολίγον ‪#‎να‬-τα-ειπωμεν-και-αυτά#.
Εκίνησα επανειλημένως την κεφαλήν με θυμόσοφον διάθεσιν, καθότι ηδυνάμην να προείπω το αποτέλεσμα ως άλλη Πυθία, παραχρήμα δε συνησθάνθην να με κατακλύζει κατάστασις εντόνου ναυτίας καθώς εσκέφθην πως επί σειράν ετών επολέμουν να εισηχθεί η κριτική της ορχήσεως εις τον τετιμημένον σύλλογον των των άλλων τεχνών θεραπόντων, αλλά εις μάτην. Και ξαφνου, βλέπω να συναγελάζεται η ούτως αποκαλούμενη εις την ημεδαπήν κοινότης της κριτικής χορού μετά των αλλοφύλων παρά την άφθονον χολήν την εγχύσασα εκατέρωθεν και των εκ λόγων σεξισμού αρνήσεων επί σειράν ετών της ένταξής μας, μέχρις ότου παρητήθην των απ-αιτήσεών μου και κατελήφθην υπό μοιρολατρείας αποδεχόμενη την περιθωριακήν άσκησιν του επαγγέλματός μου, το οποίον ετίμησα επί σειρά ετών παρα τους προπηλακησμούς, τας απειλάς και τας ευθείας καταγγελίας εις τους κατά καιρούς εργοδότας μου. Αλλά ας επανέλθωμεν εις το θέμα μας.
Εγέλων λοιπόν διά την σύστασιν της επιτροπής, την αι-γίδαν αλλά και την κατάντιαν μερικών, ολίγων εκπροσώπων του γενικοτέρου κλάδου της κριτικής τέχνης, και ουχί χορού, που ως τότε εκαταδεχόμην να αποκαλέσω "συναδέλφους".
Οπότε και έρριψα την πρόσκλησιν εις τα "τρας" του ηλεκτρονικού μεταφυσικού πεδίου και προσεπάθησα να ξεχάσω. Ενεθυμήθην τα εν λόγω βραβεία ότε είδον τα έκτροπα και ευτράπελα της τελετής βραβεύσεως. Δράττομαι δε της ευκαιρίας να εκφρασω τα θερμά συγχαρητήρια εις τον βραβευθέντα άρχοντα της σκηνικής ανάποδης κυβισθήσεως, και τον παρακαλώ την επόμενη φορά που θα πρωταγωνιστήσει εις έργον του αρχαίου δράματός, να μου κρατήσει πρώτο τραπέζι πίστα, ούτως ώστε να μπορώ να απολαύσω ομού μετά των ξηροκαρπίων και τον νταλκά του Προμηθέα -έχω δε, σεμνά και ταπεινά να προτείνω μερικούς στίχους για το Χορικό του υπό του αετού ταλαιπωρουμένου Τιτάνα, που θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ λαικής και λαικοτάτης κουλτούρας:
"Παλιόπουλο μου το 'πρηξες
και πάλι το συκώτι,
που να μαδήσεις, να χαθείς,
και να σε φαν' τα σκότη". Επίσης,
"Αχάριστοι, αχάριστοι
του ανθρωπίνου γένους,
σκέφτομαι να εκδικηθώ
μετά μεγάλου μένους". (Δικό σας.)
Βεβαια επειδή ειδικεύεται σε ποπ και όχι σε ζειμπεκιά, προτείνω και μιαν άλλην εκδοχή:
"Βρήκα για 'σας πολλά καλά,
θα βρω και άλλα τόσα,
λύσε με Ηώ αγάπη μου,
λύσε με παλιογκιόσα."

3 σχόλια:

mahler76 είπε...

Αντί να με πάρεις να πάμε μαζί να γελάσουμε πέταξες την πρόσκληση στον κάδο ανακύκλωσης του ίντερνετ χαχαχα

mahler76 είπε...

Και να φανταστείς πως όταν έγραφα το πάνω σχόλιο δεν είχα μάθει για την βράβευση Ρουβά. Τι κατάντια...

anastasia hassiotis είπε...

Α, ήθελες να τα δεις κι από κοντά...Ε ρε Ρουβάς που σου χρειάζεται...χαχαχαχαχαχα