Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΓΚΡΗΚ ΜΥΘΟΛΟΤΖΥ

Έβλεπα τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γλέζο χθες βράδυ να του τρέμει η μασέλα, και λέω δεν είμαστε σοβαροί σ' αυτή τη χώρα. Είμαστε πέραν του σοβαρού και του αστείου αντάμα. Σε μια άλλη ζώνη. Του Λυκόφωτον.

Άσε που με την ομιλία χάσαμε το Person of Interest. Γιατί ως γνωστόν το Σταρ δεν παραβαίνει τα ωράρια...Αλοίμονο, το κανάλι έχει αρχές. Το ξέρουμε δα...

Διότι έπρεπε να προβάλλει στην ώρα του και το αριστούργημα με τους Τιτάνες. Όχι, μ' αρέσει να βλέπω ελληνική μυθολογία σε αμερικανική έκδοση. Μόνο έτσι μπορώ να δω τις περίφημες περιπέτειες του Τζόναθαν στην Ήπειρο, επίσης τον Θησέα και το καταραμένο φίδι, τον Ηρακλή με το Μινώταυρο στο στρατό του Ναπολέοντα, το εξαιρετικό συμβάν Επιμηθέας και Αλαντίν με τους 40 κλέφτες, και φυσικά το αμίμητο και ηρωικό, οι 852 του Λεωνίδα και η μάχη στα Γαυγάμηλα. Άφωνη με είχε αφήσει η Ναυμαχία του Επαμεινώνδα Καίσαρα, όπου ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον έπαιξε έναν μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο. Αξεπέραστο όμως, θεωρώ, προσωπικά δηλαδής, το συγκινητικό Τιτάνες και Μορμόνοι στη Θεογονία των Μυρμιδόνων. Έχω κλάψει σας λέω από πατριωτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: