Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

IT (οδός Σκουφά) -Don't EAT!

-Ένα ουίσκυ ον δη ροκς;
-Όχι, ένα ον δη Κοχ...
έγραφε, και σατίριζε υπέροχα προ αμνημονεύτων ετών ο ΚΥΡ, όταν είχαν βρεθεί στοιχεία φυματίωσης (εξ' ου και το "Κοχ" από τον άνθρωπο που βρήκε το μικρόβιο) σε ποτά. Και καθήστε να καταλάβετε πορκέ τα λέω αυτά.

Μετά από τροχάδην μεγατόνων, είπα να πιω έναν ρημαδοκαφέ στον πρώτο καφενέ που θα έβλεπα μπροστά μου. Ήταν το ΙΤ, στην οδό Σκουφά, αυτό που λέει ότι δε σερβίρει χθεσινά, τα δίνει σε αγαθοεργίες. Κάλλιο να ψοφήσει ο μάγερας, παρά να μας δώκουνε χθεσινό φαί -που λέει ο λόγος.

Επειδή έτρεχα χωρίς καύσιμα όλο το πρωί, λέω δε βάζω μπετζίνα εγγυημένη; (όπως καταλάβατε το παρόν είναι αλληγορία...) Παίρνω κι ένα σαντουιτσάκι που έλεγε 2.80, λέω, να που επιτέλους κατεβάσανε τις τιμές για τα ρημάδια τα αραβικά πιτάκια εδώ μέσα, για να μην αισθάνομαι μεγιστάνας τρώγοντας καμιά φορά μια φακή βιολογικιά με λίγο μαϊντανό από πάνω. (Ο Αμπράμοβιτς σου λέει, από δω παραγγέλνει...)
Παίρνω τα δύο πακετάκια-πιτάκια και πάω προς τον μπαρίστα να παραγγείλω γκαϊβέ. Με το καλημέρα σας, τον πιάνει βήχας το μάγκα, και μισοβήχει στα χέρια και στα πέριξ. Άτιμος κενωνία. Τον κοιτάω αυστηρά και λέω τι θέλω. Το παλουκάρι πονεμένο, ετοιμάζει τον καφέ, βήχοντας πλέον απάνω σε φλυτζάνια, κατσαρόλες, εκμαγεία, φλυτζάνια, σούπες, πατατάκια, μόλυνε ΟΛΗ την περιοχή πίσω απ' το γκισέ και ολίγον απ' τα μούτρα του πελάτη. Και στα κωλόχερά του, με τα οποία πιάνει το άπαν σύμπαν.

Του λέω "έτσι θα φτιάξετε καφέ;" (έριξα πόντους).
"Ναι," με λέει ο παλήκαρος, "καπουτσίνο δεν είπατε;" (και λίγο στύφα).
Και συνεχίζει να ψήνει και να βήχει. Να βήχει τον άσωτο.
-Άσ' το, του λέω, θα πάρω το σάντουιτς και θα φύγω, "δε θα πιω εδώ καφέ."
-Καλά, λέει στυφά ο άρρωστος που άφησε το Σωτηρία να 'ρθει να βήξει επιμελώς εις μνήμην Μαρίας Πολυδούρη πάνω απ' την κουζίνα του ΙΤ της οδού Σκουφά. 5,60 ευρώ παρακαλώ.
-Τι; Θα πληρώσω και τον καφέ που δεν ήπια;;;! λέω εγώ.
-Όχι, κυρία μου (κεριά και λιβάνια) είναι για το σάντουιτς.
-Μα έγραφε 2,80!
-Το ΕΝΑ κυρία μου! (τζαμπατζού) Εσείς πήρατε και τα ΔΥΟ!
-..............................


Σαν βγεις στον πηγαιμό για τις δουλειές σου,
να βρεις να σε καταληστέψουνε,
οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες εις την Σκουφά,
εις πλείστα όσα άλλα μέρη εσέ καραδοκούν,
κι άμα το ξεπουπούλιασμα
δεν το κατάλαβες,

πολύ μαλάκας,
να το ξέρεις, είσαι.


Υ.Γ. Φωτιά και λαύρα επίσης, το παλιατζίδικο βιβλίων στην οδό Στουρνάρη, αριστερά όπως κατεβαίνετε προς Πατησίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: