Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΛΕ-ΚΡΙΤΙΚΗΣΕίναι να μη θέλει κάποιος να σου κάνει κομπλιμέντο. Έτσι και θελήσει, θα το πει κι ας σε προσβάλλει. Ήτανε μεσημέρι που η Βάσια (Λόη) συνέλαβε την  ιδέα να προλογίσει συνέντευξη της Έλενας (Κατρίτση) με την εκπάγλου θαυμασμού φράση: «τι σπουδαία καριέρα, τι έχει κάνει αυτή η γυναίκα…τέτοια δουλειά θα τη ζήλευε…(παύση για αναζήτηση του υποκειμένου που θα ζήλευε τα έργα και ημέρες της Κατρίτση-ο χρόνος περνάει-η αγωνία κορυφώνεται-ανακουφισμένη η Βάσια που βρήκε αυτό που έψαχνε, συνεχίζει)…άνθρωπος!» Είναι όντως μεγάλος ο άθλος της δημοσιογράφου Έλενας να καταφέρει να τη ζηλέψει το είδος από το οποίο προέρχεται. Ακόμη μεγαλύτερος ο άθλος της παρουσιάστριας, και αξιοθαύμαστο το κουράγιο της να τεθεί εκτός του είδους αυτού και να το παρατηρήσει αντικειμενικά ως τρίτος.

Γιατί άμα ερωτάται καμμιά ψιλοσελέμπριτυ Ελληνίς αν θα (ξανα)παντρευτεί απαντάει «άμα θέλει ο Θεός» -λες και το ‘χει ταμένο; (Το στεφάνι, τι νομίσατε;) Πέραν της υποκρισίας, και του καρφιού προς τον υποψήφιο που δε λέει το «ναι», η φράση είναι και βλάσφημος, διότι ο Θεός είναι πανάγαθος και δεν επιθυμεί το κακό των ανθρώπων. Επομένως, πάσα απόφαση προς συγκλήρωσιν βίου και ζέψιμο αυτών στον ίδιο ζυγό (σα μοσχάρια), βαρύνει εκείνους που πράττουν το απονενοημένο και τους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τα προγαμιαία συμβόλαια -καθιστώντας τον προσωρινό αυτό διακανονισμό, τον επονομαζόμενο και γάμο, αξιοπρεπέστερο.

Εντάξει, το ρούχο δεν είχε μανικοκόλληση, δεν είχε γιακά, δεν είχε κάν ύφασμα. Αλλά να της κολλήσουνε τις δυό «ψείρες» (μικρόφωνα) της Φαίης (Σκορδά) στα επίμαχα σημεία του κορσάζ, έδωσε άλλο ύφος στο μπρονζέ, λαδωμένο ντεκολτέ μεσημεριάτικα.  (Από τη στήλη "Πλάσμα ΤιΒι" στο Βήμα, 2008-2009) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: