Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Πίσω από κάγκελα και με προσκλήσεις στην ίδια μας τη χώρα για να δούμε την παρέλαση; Δεν έχει τέλος η αναισχυντία;

Θα την κάνουν μόνοι τους, ιδιωτικά, σαν πριβέ "κονσέρτο" (...) του Ρέμμου, στο τέλος; Όλα στην ξεφτίλα;

Οικειοποιούνται στο όνομα της ταξης οι θεσμικοί εκπρόσωποι μιας δημοκρατικής χώρας, πρακτικές που -σε μια τόσο σημαντική επέτειος όπως του '21- σιγά-σιγά απεκδύουν το λαό ακόμη και από την πρόσβαση στο συμβολικό. Αυτό δεν μπορεί λογικά, παρά να είναι αποτέλεσμα και προετοιμασία για χειρότερη απογύμνωση σε πραγματικό/υλικό επίπεδο.

Ναι, παρά τα γιαουρτώματα, έπρεπε η παρέλαση να παραμείνει ανοιχτή! Είναι αδιανόητα αυταρχικό αυτό που έγινε, και ύπουλο, διότι συνδέει την παρέλαση και την ημέρα με πρακτικές καταστολής. Το '21 με τα Απριλιανά τανκς.

Βεβαίως είναι και οι καιροί αξιολύπητοι...Βιβλία της Ρεπούση, διάλυση των πανεπιστημίων, παιδεία για κλάματα, μαθητές που ντρέπονται να τους δουν με έργα του Αισχύλου στο χέρι.
Άνθρωποι ενήλικες και ουχί αμόρφωτοι, λένε ό,τι τους κ@@@@@σει, σαν την κυρία που μου έλεγε τις προάλλες ότι "και όλοι εκείνοι το '21 δεν μιλούσαν καν Ελληνικά, κανένας δε μιλούσε Ελληνικά". Λέω κυρία μου, ο Ρήγας, ο "Ανώνυμος" της "Ελληνικής Νομαρχίας", ο Κοραής, και τόσοι κάτοικοι του υπόδουλου χώρου δεν τα μιλούσαν; Πώς είπε ο Καραϊσκάκης "θα ερωτήσω τον πούτσον μου;" Επίσης, είναι αξιοθαύμαστη η λογική σας, διότι προϋποθέτει ότι στήθηκαν αμέτρητα σχολεία κατά το '21 και μετά προκειμένου να μάθουν οι αλλοδαποί και τουρίστες του Ελλαδικού χώρου τη γλώσσα που δεν μιλούσαν...! Μαγκιά για νεοσύστατο κράτος αποδιοργανωμένο και αλλόφρον -κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Δεν αντέχω άλλο τα αποτελέσματα της υπάκουης υποταγής σε προπαγάνδα και ηλιθιοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού.
Η υποταγή έφερε και τα κάγκελα χθες. Λες και ξαφνικά η διαμαρτυρία -έμπρακτα- είναι αδιανόητη στην ανθρώπινη πρακτική! Αν ήταν και στην αρχαία Αθήνα, υπήρχαν και κάτι ωραία μέτρα πέραν της ντομάτας, που τα λέγανε πρόστιμο (σε τάλαντα όχι αστεία), εξορία, μη σας πω και κώνειο.
Η περιφρουρημένη παρέλαση την ημέρα της σημαντικότερης εθνικής επετείου είναι πράξη προσβλητική, χαμερπής, κοτζαμπάσικη και αδιανόητη για μια δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: