Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

ΣΧΟΛΙΑΣΤΙΚΑ...

Η κρίση είναι άγριο πράγμα, όπως και το να κρατάνε έναν ολόκληρο λαό δέσμιο φημών περί πτώχευσης και άλλων ζοφερών.
Η κρίση μπορεί να είναι η αποτυχία του καπιταλισμού και ο θρίαμβος του λαμόγιου (τα 'φαγα και δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...)
Επίσης αρχίζω να μην πιστεύω ότι απαραίτητα κάτι καινούργιο μπορεί να προέλθει απ' τους κλυδωνισμούς, διότι τα λαμόγια επιβιώνουν πάντα και παντού. Τεσπά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ένεκα το κρύωμα, παρεξόν από αυτές τις σκέψεις, είδα αναγκαστικά και ολίγη τηλεόραση. Η οποία ήταν Μπερλουσκονικής γκλαμουριάς αρπαχτή, και τώρα έχει γίνει μιζεροαρπαχτή:
έχετε δοκιμάσει να δείτε σήριαλ ελληνικό; θα ξεράσετε και θα σας ανέβει η πίεση. Τόση αταλαντοσύνη, σπάνιο να βρει κανείς.
Έετε δοκιμάσει να δείτε πρωινό με τα βλαχαδερά και τη μικρή πόνυ που σαραντάρισε και κυκλοφορεί με το λουλούδι στο μαλλί σαν την Αλίκη στη Νεράϊδα & το παληκάρι -ή κάποιο άλλο πόνημα; (που ήδη ήταν γελοία η Αλίκη με το μαλλί-λάχανο και το λέλουδο). Θα σας έρθει πίκρα. Το λέλουδο φαίνεται είναι και αυταρχικό, και οι συνεργάτες γελάνε υποχρεωτικά ή κατά παραγγελία, να τους λυπάσαι.
ΔΕΝ υπάρχει εκπομπή μεγαλύτερης και αυθεντικής κακίας σε σημείο τρόμου και προβληματισμού από το live του Σταρ το απογευματινό, με το δίδυμο που παλιά ήτανε πρωινό. Μπρρρρ...Γυρνάς κανάλι μη σε αγγίξει το δηλητήριο. La Haine και χωρίς τον Βενσάν Κασέλ, αλλά μόνο με τις μπακατέλ.
Τα δε σόου, είναι τόσο ξεπεσμένα, που ανατριχιάζει ο θεατής: τόσο τελειωμένο πράμα, δύσκολα συναντάς.
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα αστυνομικά εξ Αμερικής, άντε και καμιά ταινία, και ξεχνάς κάπως την εγχώρια ξεφτίλα.
Άσχετο: αυτοί στα Τουρκικά σήριαλ, γιατί μιλάνε με τόση φιοριτούρα; Τι λεκτικός Μεσαίωνας είναι αυτός;;;!

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

η Ελληνική τηλεόραση είναι τόσο χάλια που απορώ πως πωλούνται ακόμα συσκευές...

highvoltagepress είπε...

ρε παιδί μου, μ' έπιασε το ανάποδο: συγγνώμη, αλλά απορούν με τα έσοδά τους που πέφτουν και που ο κόσμος δεν τους βλέπει; μιλάμε για ξεφτίλα τριτοκοσμική.