Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (MORNING NEWS)

Κυρίες και κύριοι (λέντις εντ τσέτερμεν),
σήμερα το πρωί, οι γίγαντες της πρωινής ενημέρωσης Βασίλης και Πωςτονλένε από τη μια, και ο κ. Γιώργος ο Αμαρούσιος από την άλλη, είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στα ερτζιανά, και μπράβο που τους πλερώνουνε τ' αφεντικά τους να παίζουνε αμάδες με τις ώρες μπροστά στο μαρκούτσι. Μπράβο και πάλι μπράβο.

Το θέμα ήτανε ποιός έχει μεγαλύτερη την ενημέρωση, και ποιός κόπτεται για τη σωστή ενημέρωση και όχι για την πρωτχιά της ενημέρωσης ("σας το 'παμε πρώτοι γκέο-βαγκέο").

Έτσι, μάθαμε ότι ο κ. Γιώργος έχει πιεί κρασά με το δίδυμο Χοντρός & Μπόζο, και αλληλοεκτιμιούνται, αλλά κάθε που ο κ. Γιώργος έλεγε "Βασίλη μου" και όχι "κύριε Τάδε", ο κύριος Τάδε τον προσφώναγε "Γιωργάκη", για να καταλάβει ο Αμαρούσιος ότι άλλο η σοβαρή δημοσιογραφία στην υπηρεσία του λαού και άλλο η πρωινή υστερία, κι ότι στην παρέα τους δε θα μπει τόσο εύκολα, επειδή τα 'φερε ο διάτανος και χρειάστηκε να μιλήσουνε και καλά.

Σκεφτόμουν, καθώς καθάριζα φρέσκα φασολάκια (που θα 'λεγε κι ο Ρίτσος), ότι μόνο στην Περιγ-ελαδίτσα ένθα φύεται φαιδρά πορτοκαλέα, μπορεί να λύνουν διαφορές on air με τις ώρες διάφοροι "επαγγελματίες", και να εξκαθαρίζουν την παρεξήγηση που συνέβη μεταξύ τους από σχόλιο που κάποιος είπε για κάποιον άλλο και τέτοια κομμωτηρίου. Με τα μπιγκουτί στο κεφάλι βγήκανε και τα κάνανε κώλο τα ερτζιανά. Και μετά συμφιλιωθήκανε, λέγοντας αντρικά πράματα για το ποδόσφαιρο -ότι και καλά αλληλοεκτιμιούνται, αλλά το 'χουνε κατά βάθος φυλαγμένο ο ένας τ' αλλουνού.
Μπράβο και πάλι μπράβο στην εργοδοσία που έχει λεφτά για πέταμα στις πιτσικουλιές των συντακτώνε.

Μπράβο και πάλι μπράβο που κρατιέται στη ζωή με φυτοφάρμακα το άθλιο και άχρηστο και ξεδιάντροπο κανάλι Βουλή τελεόραση.

Μπράβο και πάλι μπράβο που εκπέμπει ο φάρος της ενημέρωσης 9.84, αποκούμπι και απάνεμο λιμάνι του κάθε ξεχασμένου.

Προτείνω να αναφωνήσουμε όλοι μαζί Ζήτω το Έθνος.

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

ζήτω και τα καινούρια μας έπιπλα.