Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αυτές τις μέρες το κινητό μου χτυπάει συνεχώς και αντιπαθέστατα. Φτάνουν μηνύματα ακατάπαυστα. Κάθε φορά λέω ποιός κιαρατάς με θυμήθηκε; και βλέπω υποψήφιους, χαλί στα πόδια μου, να με καλούν σε συγκεντρώσεις, τόσες πολλές, που αν πήγαινα, δεν έπρεπε να βρίσκομαι σπίτι μου, παρά μόνο για ύπνο.
Και το παράξενο είναι, ότι παίρνω προσκλήσεις υπερκομματικά. Δεν ξέρω αν με καταλάβανε τι ΟΦΑ (όπου.φυσάει.(ο)άνεμος) είμαι, αλλά όλοι θέλουνε να πάω να ακούσω παπαριές και να φάω καναπεδάκια με σολομόντα μετά το πέραν της ομιλίας.

Ο Κακλαμάνης θέλει να τον βοηθήσω να συνεχίσει το έργο του: να στρωθεί όλο (μα όλο) το κέντρο της Αθήνας με τσάντες Λουί Μαρμιτόν, και να διώξουμε ειρηνικά τα κωλοπερίστερα με αντανακλάσεις πειρατικών σι-ντι με τις τελευταίες επιτυχίες του Λε-Πα και της Γκαγκάς της ατάλαντης απ' την Αμέρικα. Θέλει να τον βοηθήσω να συνεχίσει να δίνει τα φώτα του πολιτισμού με φεστιβάλ αμφίβολης ποιότητας, κι έχει κόψει τόση κορδέλα ο έρμος και σκότεινος αυτές τις μέρες, που έτσι μου 'ρχεται να του πω να κοιταχτεί για τενοντίτιδα ο δήμαρχος ο Ψαλιδοχέρης. Επίσης, θέλει να γεμίσει κωλοβακτηρίδια και πρεζούδες πουτάνες και το υπόλοιπο της Αθηνάς (και χείρα κίνει), διότι Ευριπίδου και πέριξ, τη σύφιλη την κυνηγάνε με τη μυγοσκοτώστρα, πήξανε πια, καιρός να πορπατήσει η γλίτσα και σ' άλλες γειτονιές. Θέλει να τον βοηθήσω να βοηθήσει τους φτωχούς και έντιμους νταβάδες στα πέριξ του Εθνικού θεάτρου με τις ωραίες Ζορμπαδιές του Εσθονού σκηνοθέτη, και το ποδαρικό του τελετάρχη. Θέλει να τον βοηθήσω -και τσιμέντο να γίνει που λέει ο λόγος- να απλωθεί το εμπόριο της πρέζας και οι υπαίθριες βίζτες και πλέον της Ομονοίας και των σοκακκιών της Κουμουνδούρου, ένθα πολιτικοί πρόσφυγες από Μπαγκλαντές και Πακιστάν, βγάζουν τίμια το ψωμάκι τους με τους σταθερούς τους πελάτες, και προωθούν τη δημοκρατία στις μακρινές τους πατρίδες καθώς και τα χρηστά ήθη, πετώντας πέτρες και αμμοχάλικο (γκρο μπετό που κάνει τον άντρα) στις άπιστες και τις μοιχαλίδες, ή σε όσες δώσανε παρακατιανή προίκα οι ρουφιάνες, και βγάλανε τον άντρα τους στο πεζοδρόμιο να τις ζήσει, κατά μια βιτσιόζικη εκδοχή της ακραίας ταλιμπανοειδούς πατριαρχίας.

Οι Πασόκοι, θέλουνε να τους βοηθήσω να κάνουνε όσα κι ο Νικήτας ο χαριτωμένος, γιατί δηλαδή καλύτερος είναι; Έτσι κι αλλιώς η Αθήνα θα παραδοθεί στο όραμα της Μπιρμπίλη, μιας γυναίκας που διάβασε το βιβλίο (;;;) του ΓΑΠ και εμπνεύστηκε την πράσινη ανοικοδόμηση. Και μόνο η πράξη της ανάγνωσης την καθιστά αφερέγγυο άτομο.
Μπορεί να κλείσει και το Καμίνη του 9.84, για να μη διαφημίζεται κανένας δήμαρχος πλέον από το ραδιόφωνο της βαρεμάρας και της σπατάλης, και να αισθανθεί ο Νικήτας ως παις εν Καμίνω.

Ο ΛΑΟΣ θέλει να βοηθήσω να αποκτήσουμε δήμαρχο με αρχηγό-κονφερανσιέ, για να ξαναζωντανέψει τη Μάντρα του Αττίκ και να καλέσει τους Wham να τραγουδήσουν μεγάλες τους επιτυχίες ενώ ο λαός θα ρουφάει γρανίτα και οι κυρίες, εναρμονισμένες με τις κοινωνικές επιταγές του ακροδεξιού κόμματος γαι το γυναικείο φύλο, θα κρέμονται απ' το μπράτσο του αυθέντη τους και θα ανοίγουν το παρασόλι να μην κάψει ο ήλιος το λευκό τους δέρμα, ώστε μια μέρα να μετασχηματιστούμε σε αρεία ανοιχτόχρωμη φυλή.

Η αριστερά θέλει να τελειώνουν τα ψέματα και να φέρει την εξυγίανση και την αποφυγή της χαλάουα, που θα μπει στη λίστα προγραφών και απαγορεύσεων στο Τσίπρειο καθεστώς.

Ο κομμωτής μου, έγραφε Αλίκη Βουγιουκλάκη στα ψηφοδέλτια και τα 'ριχνε σε ό,τι εκλογικές αναμετρήσεις και να πήγαινε. Μια και η Αλίκη μας άφησε χρόνους, εγώ τι να γράψω; Μήπως να το κάνουμε μαζικά;

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

Εγώ σου έχω πρόταση για το ψηφοδέλτιο. Εκτυπωτή έχεις ή να βρεθούμε για καφέ να σου δώσω?

natasha hassiotis είπε...

να βρεθούμε για καφέ να μου το δώσεις.

mahler76 είπε...

στο στέλνω σε λίγο με μαιλ να μου πεις την γνώμη σου. φυσικά μιλάμε για καφρίλα χαχαχαχα

mahler76 είπε...

στο έστειλα στο mail σου. δες το και πες μου χαχχαχα

natasha hassiotis είπε...

αμ το είδα και σου είπα...το τι γέλιο έριξα, δε λέγεται. θενξ, είχα κι ακεφιές.