Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΤΥΠΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Είναι εκπληκτικό: συγγενείς και φίλοι αλληλοκαταγγέλλονται για φοροδιαφυγή, αλλά μόλις 20% των καταγγελιών είναι σωστές.
Όπως ακριβώς ο εμφύλιος είναι ευκαιρία να αλληλοσφαγιαστούν πρώην γείτονες και αγαπημένοι συγγενείς, έτσι και τώρα, η κρίση δίνει την ευκαιρία να αποσυντονιστεί και να αποσυντεθεί ακόμη περισσότερο ο κοινωνικός ιστός -ο σαρακωφαγωμένος από καιρό.
Πεθερές που δε χώνεψαν τη χαμηλή διατροφή της τσουλίτσας, άλλες πεθερές που αναρωτιόντουσαν πού βρήκε τα λεφτά για το γάμο η καρμιρο-οικογένεια της τσουλίτσας, συνέταιροι σε εταιρείες λοβιτούρας, πρώην κλέφτες που σιχάθηκε ο ένας τον άλλο, ζευγάρια που σιχάθηκε εξαρχής ο ένας τον άλλο, αντί να διαπράττουν φόνο που θα τους στοιχίσει ένα σωρό λεφτά σε δικηγόρους και προφανώς και εγκλεισμό σε φυλακή, τηλεφωνούν και καταγγέλουν συγγενείς και φίλους στον κάθε Αδέκαστο Μπάρα του ΣΔΟΕ. Η Μερσεντές της "Κατινίτσας" θολώνει τη σκέψη της "Φωφώς" με το Σκόντα και το χρεωκοπημένο σύζυγο. Αυτηνής που ονειρεύεται καθημερινά να βγει να σφουγγαρίσει το κατώφλι του αυθαίρετου όπως έκανε και η Μενεγάκη, δούλα και κυρά, με την έπαυλη.
Πιο πρόσφατη ντροπή, η πρόθεση δημοσιοποίησης των φορολογικών στοιχείων των πολιτών στο Διαδίκτυο. Αήθης ιδέα της κυβέρνησης, και μέτρο εξαιρετικά επικίνδυνο για χιλιάδες λόγους. Ελπίδα όλων, να μην περάσει το μέτρο αυτό της ντροπής, που όχι μόνο δεν θα καλλιεργήσει φορολογική συνείδηση, αλλά θα διαλύσει το τελευταίο χνάρι προσωπικής ελευθερίας και ιδιωτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: