Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΙΔΕΣ ΚΑΣΤΡΟ

Ο Ραούλ άρχισε να ξεπουλάει την ευτυχισμένη βιτρίνα της ξυπόλυτης Κούβας στο νεκροκρέβατο του ανοϊκού πολυφίλητου και πολυφλύαρου ιστορικού ηγέτη και αδερφού του, κι εγώ θυμάμαι τη λογοκρισία που υπέστην, και τις παρατηρήσεις που ξανα-υπέστην μια φορά που ξέφυγα από τη λογοκρισία και σχολίασα στην Αυγή, ένα απ' τα καλόπαιδα της παγκόσμιας επανάστασης (το Φιδέ ως μοναδικό εναπομείναντα του παραδείγματος της αυτοθυσίας (!) δεν κατάφερα να τον σχολιάσω όπως είπα, έπεσε προληπτική λογοκρισία), τον Κομαντάντε Μάρκος.
Ξέρετε τον αγαπημένο μυστικοπαθή των ΜΜΕ και των γυναικών. (Ε ρε και να 'βγαζε την κουκούλα και να αποκαλυπτόταν κανάς Μεξικάνος μουστακαλής, σπυριάρης και λαδωμένος...Θα πήγαινε άπατη η επαναστατικότητα. Εμ δε γίνεται να 'ναι όλοι μουτζωμένοι απ' το Θεό, κούκλοι, μορφωμένοι και ήρωες σαν τον Τσε -που μου καλομάθατε.)
Ξυπολισιά, 65 γιατροί ανά τρεις ασθενείς, πεσμένοι σοβάδες και τανγκό στους δρόμους - παπουτσάκι σένιο και μπομπάτο, 65 ασθενείς ανά γιατρό, επίδομα για αποκατάσταση προσόψεων και βαλς, σημειώσατε 2.

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

όταν με το καλό πέσει και αυτό το καθεστώς, τότε από τις αντιδράσεις των πειναλέων θα φανεί το ψέμα του.

natasha hassiotis είπε...

αμ δεν έχει φανεί από τόσους και τόσους που κάνουνε κουπί για τις διπλανές χώρες μέχρι να τους φάνε οι καρχαρίες; σκέψου ότι όλους αυτούς που έτσι γουστάρανε, καλώς-κακώς να φύγουν απ' την Κούβα ή παλιότερα την Σοβιετική ένωση τους έλεγαν αντιδραστικούς και προδότες;