Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ;

Στις κωλοφυλλάδες φιγουράρει η δευτεράντζα ως dinstingue, βλ. κάτι Ζέτες Με πούλιες, γλύψιμο στις τηλε-κατίνες,μισές αλήθειες για το βιογραφικό του Τσόκλη Καρπούζη με πολλή αγιογραφία, και ελαφριά δημοσιογραφία, λες και είναι ντροπή η σοβαρότητα.

Ευτυχώς που σε ορισμένα καφενεία προσφέρονται δωρεάν οι φυλλάδες και έχω τη χαρά ότι δεν πήραν δεκάρα από κάποιους που τις διάβασαν (ξεφύλλισαν) τζαμπέ.

Θυμήθηκα ένα από τα εκδοτικά συγκροτήματα που δούλευα: η παθολογία (τάχα μου στυλ), ήταν οι χοντροί, κακοί, αγάμητοι, αγράμματοι που δούλευαν εκεί, να παριστάνουν το ακριβώς αντίθετο. Αλλά με πάθος και αρρωστημένα πεπεισμένοι ότι ήταν κάτι άλλο.
Το δικαίωμα που είχαν (!!!) απ' το αφεντικό να συμπεριφέρονται ελεεινά, το επεδείκνυαν και στο βιασμό της φύσης: μια κοντή, άσκημη, χοντρή να ισορροπεί με ύφος μοντέλου σε ψηλοτάκουνα 12 πόντων. Το σοκ ήταν τεράστιο, η ξεδιαντροπιά επίσης.
Το χειρότερο, ήταν ο μικροαστισμός σ' αυτό το "κακό" πακέτο. Επειδή δεν επρόκειτο για μια αυθεντικά διαταραγμένη προσωπικότητα με τάση στην εκκεντρικότητα, ήταν μια μιαρή ατάλαντη μικροαστή που ήθελε να πείσει πως πίσω της βρίσκονταν γενιές ψηλών, εκκεντρικών και μορφωμένων.
Αυτό το μοντέλο σκέψης και πρακτικής πολλαπλασιασμένο επί δεκάδες "μονιμάδων." Σαν το "body snatchers": μπαίνεις σ' ένα χώρο και νιώθεις ότι δίπλα σου βρίσκονται επικίνδυνοι μεταλλαγμένοι, και δεν πρέπει να κοιμηθείς, μη γίνεις ένα μ' αυτούς.

7 σχόλια:

mahler76 είπε...

τι τραυματικές εμπειρίες έχεις κι εσύ...

natasha hassiotis είπε...

Δεν πειράζει, μερικούς τους έχω τραπεζώσει και μάλιστα με φαγητό απ' τα χεράκια μου...: η εκδίκηση είναι πιάτο που δνε τρώγεται με τίποτα, ούτε ζεστό ούτε κρύο και απ' τα χεράκια μου -νέος ορισμός.

Υ.Γ. κι η εντίθ πιαφ ήταν κοντή. κι η γερτρούδη στάϊν ήταν χοντρή. ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ όταν λεω ότι μ' έπιανε μυρμηρία στο 12ποντο. στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΟ 12ποντο.

mahler76 είπε...

φυσικά και κατάλαβα. διαφορετικά θα είχα παρεξηγηθεί γιατί κι εγώ είμαι κοντή και χοντρή χαχαχαχα.

Να σε πώ, ξέρω πολλούς που θέλουν να εκδικηθούν κόσμο, αναλαμβάνεις κέτερινγκ???

Z. είπε...

Χαχαχα
"...πως πίσω της βρίσκονταν γενιές ψηλών, εκκεντρικών και μορφωμένων."

Όλα τα λεφτά!
Να είσαι καλά.
xxx

natasha hassiotis είπε...

mahler@ της θειάς σου -για το κέτερινγκ.

z@ να το στείλω και στην ενδιαφερόμενη; χαχαχα

stella είπε...

like!!!!!
ειμαι πολυ αρρωστη για να σχολιασω....

natasha hassiotis είπε...

stella@ χαίρομαι. περαστικά -και τσιμπιές στα μπουτάκια του Όθωνα περικαλώ!