Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΓΚΡΗΚ ΧΟΛΙΝΤΕΪΖ -ΔΕ ΣΗΚΟΥΕΛ

(συνέχεια της απάντησης στη φιλή z).

Το άλλο να αποφεύγετε, είναι το παλιό κομμάτι του New Aigli Hotel (Ασκέλι). Είναι σαν μοτέλ στην Αιδηψό στα '70s. ΚΑΙ με βουλωμένο νιπτήρα. Το άθλιο μπαλκονάκι (ξέχασα να πω, η παλιά πτέρυγα είναι πίσω, τα μπροστινά δωμάτια είναι αλλιώτικα, και η θέα ωραία, αν μπορεί κανείς να αντέξει την πελατεία του ξενοδοχείου, θείτσες, θείτσους και λοιπά), έβλεπε σε ένα άλλο άθλιο μπαλκονάκι, όπου σύχναζε γριά τις (...) μετά της βουλγάρας της, σαν μασέζ από την παρέα του "Κακού" στον Τζέιμς Μποντ.Κι όταν λέω γριά, εννοώ με πι, καροτσάκι, μαγκούρα, χάλι μαύρο...Και η βουλγάρα να κοιτάει μέσα στο δωμάτιό σου.
Τουλάχιστον τους μούρλανα στο βζζζζζζζζζζ καθώς έλιωνα στο μπλέντερ το φαί της μικρής. Τελοσπάντων, ευτυχώς που βρέθηκε τελευταία στιγμή αυτό το δωμάτιο, για να μην τελειώσουν άδοξα οι διακοπές.
Όχι ότι αυτοί ήταν καλύτεροι: φίλη που είχε έρθει Πόρο για την παρέα, μου είπε ότι το "προαιρετικό" πρωινό, ήταν τελικά υποχρεωτικό στη χρέωση.
Μετά, ακούω για κρίση και δε λυπάμαι κανέναν. Έχουν πάρει όλοι φθηνά εργατικά χέρια, άσχετους και αγενείς αλλοδαπούς να εξυπηρετούν για να τους πληρώνουν λιγότερα, δεν τους έχουν εκπαιδεύσει, και οι ίδιοι μέχρι πρόσφατα παρίσταναν τους μεγάλους ξενοδόχους και επιχειρηματίες καταληστεύοντας τον κόσμο!
Η πισίνα του ξενοδοχείου, είχε ξεκολημένη ταπετσαρία. ΚΙ ΟΜΩΣ! η θέα από εκεί, ήταν θαυμάσια. Γιατί δεν μπορούσαν να δώσουν σημασία στην ουσία του επαγγέλματός τους, που είναι το ρημαδο-σέρβις; Γιατί να μην κλείσει η πίσω πτέρυγα; Το πράγμα έχει δυνατότητες, αλλά χρειάζεται καλή διάθεση και νοικοκυροσύνη, και επαγγελματισμός.

Όμως αντικείμενο και στόχος ήταν η καταλήστευση. Κάτι σαν τον καφέ πέντε ευρώ, σαν το ενοίκιο 18.000 ευρώ/μήνα στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι. Τώρα που γίνεται ghost-city το κέντρο, να δούμε.

Και κάτι άλλο: ποιανού ιδέα είπαμε ότι ήταν να κλείσει η Δεξαμενή; Σε πιάνει η ψυχή σου απ' την ερημιά. Εκτός κι αν έγινε εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο παραδίπλα.
Ένα κλασικό στέκι, έγινε κι αυτό παρελθόν.
Μα ποιός διάολος παζαρεύει τα ακίνητα του κέντρου της πόλης;

6 σχόλια:

Z. είπε...

1....(Έχουν πάρει) Όχι μόνο φτηνά και αγενή εργατικά χέρια αλλά και άπειρα θαλασσοδάνεια, που στο τέλος τους χαρίζονται και τα πληρώνουμε εμείς. Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες ξενοδόχοι στην Ελλάδα!
2. Αν ήταν νοικοκυραίοι και όχι καραγκιόζηδες-επιχειρηματίες όλο τον καιρό που κάθονταν θα έβαζαν κάποιον να το συντηρήσει..."Μα να ξοδευόμαστε τώρα;"
3. Καλά κάνεις και δεν λυπάσαι κανένα απ΄ όλους αυτούς, την καλή την έχουν πιάσει.
4. Αν δεν κάνω λάθος η Δεξαμενή είναι αρμοδιότητα του Κακλαμουνάκη. Θα τη ζωντανέψει χορεύοντας καν-καν ο ίδιος, τώρα που θα ξαναβγεί...

Για τον καφέ, μέσα. Να συντονιστούμε κάποια στιγμή.

natasha hassiotis είπε...

Συμφωνώ -προφανώς, και λυπάμαι για την κατάντια.

Πήγα στο σινεμά χθες βράδυ να δω την παλιά ταινία με τον Σαρλ Μπουαγιέ, και με έπιασε σύγκρυο πηγαίνοντας και φεύγοντας απ' την ερημιά. Είναι το αγαπημένο στυλ του ξεραίνω τα πάντα και τα κάνω έρημο-δημαρχίδη: σαν πλατεία στα Τίρανα του 1990. Κάτι από Ομόνοια μου θύμισε. Δε ντρέπεται πια; Μιλάμε για μεγάλο χάλι. Τι δηλαδή; "Καθάρισε" την περιοχή από τους ανθρώπους;;;! Το καφενεδάκι/εστιατόριο στη δεξαμενή ήταν ιστορία ολόκληρη. Φτου και σκατά σ' όποιον τα 'φερε έτσι που να κλείσει.

Στείλε ειδοποίηση για τον καφέ.

mahler76 είπε...

επαγγελματισμός στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών??? τραβηγμένο κοπελιά.

natasha hassiotis είπε...

τραβηγμένο, ε; νομίζω ότι με τα λεφτά που ξοδέψαμε στο κωλάδικον η Ελλάς (κρίμα το νησί), θα είχαμε πάει στας ωραίας Ευρώπας. πήραμε μάθημα. τυχαίο; δε νομίζω.

mahler76 είπε...

εμ κι εγώ αυτό πιστεύω. για διακοπές μόνο έξω εκτός κι αν παίζει κάνα εξοχικό φίλου και μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές σαν άνθρωποι.

natasha hassiotis είπε...

κοίτα, εμείς καλά περάσαμε, αλλά μας βγήκε το λάδι την τελευταία μέρα. χώρια που είχαν έρθει και φίλοι και μας το χάλασε ο τσιγκούνης, ο αχάριστος, ο βλάχος, ο Ελληνάρας. Δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια, μιλάμε σαν παιδάκι του νηπιαγωγείου που θα του έπαιρναν το παιχνίδι.