Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ/ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ...

...η αισχροκέρδεια ανάμικτη με φτώχεια, δίνει ωραιότατους συνδυασμούς: πας να φας και "για να μη σου ανεβάσουν τις τιμές" σε ταίζουν σκουπίδια.
Ο βλάκας ο Έλληνας καταναλωτής το χάφτει και τα χάφτει. Πληρώνει πάλι τον κούκο αηδόνι, και τρώει και παλιοσκούπιδα που δεν θα καταδεχόντουσαν ούτε στην εκπμπή του Ευαγγελάτου να παίξουν (είναι πιο σκουπίδια κι απ' τα σκουπίδια που διαφήμιζε ο φρυδάτος).
Όλα έχουν χάσει 60% της ποιότητάς τους και οι τρόποι και η συμπεριφορά έχουν χάσει 80%.


Ειδική μνεία:
στην Εθνική βιβλιοθήκη.

προ 4ετίας, έκανα μια έρευνα για τις Βιβλιοθήκες, για το Βήμα. Μίλησα με πολύ κόσμο, διάβασα, όλα ΟΚ, μόνο ένας φορέας δεν βρέθηκε ποτέ, η Εθνική Βιβλιοθήκης, ή μάλλον οι της Εθνικής βιβλιοθήκης. Μάντευες το ψωρίλικο το ύφος των διευθυνόντων, ψηλαφούσες την ανευθυνότητα, την αδιαφορίας, το παλιό, τη μούχλα, κάτι σαν την ατμόσφαιρα στο δωματιάκι του "μπαρμπα-Γκοριό" όπως το περιγράφει ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Το έγραψα φυσικά ότι δεν βρέθηκε ποτέ "υπεύθυνος"...
Η ανάμνησή μου, δέκα χρόνια πριν το άρθρο, ίσως παραπάνω, ήταν ίδια: θράσος, αγραμματοσύνη, προφανώς διορισμένοι ρουσεφτολογικά υπάλληλοι κ.ο.κ.
Πήγα το Σάββατο που μας πέρασε εκεί, να διαβάσω για εξετάσεις που έδινα. Είχα πάρει τηλέφωνο και είχα ρωτήσει λειτουργία κλπ. Οι τρόποι ήταν λίγο καλύτεροι, με οριακό διαολόσταλμα για όποιον επέμενε στη συλλογή πληροφοριών. Μέσα μου δεν πίστευα ότι κάτι είχε αλλάξει, αλλά έλπιζα. Εννοείται ότι αγενείς υπάλληλοι με πήραν απ' τα μούτρα που δεν είχα καταλάβει, ότι το αναγνωστήριο χρησιμοποείται μόνο από όσους κάνουν χρήση των βιβλίων της Ε.Β. και όχι για έρευνα με δικά τους βιβλία...
Δε θα συνεχίσω, διότι συγχίστηκα και που το θυμήθηκα.


Υ.Γ. Εμείς θα πληρώνουμε το διεθνές τημ του ΓΑΠ;;;!!!!!!!!
Επειδή του 'ρθε να το παίξει μεγαλοCEO; Τώρα βγαίνουν τα απωθημένα του καθενός...Στην Ελλάδα νομίζω μόλις μας καθίσουν στο σβέρκο.

8 σχόλια:

mahler76 είπε...

εμ κι εσύ, πανε πάρε ένα βιβλίο ό,τι να είναι από την βιβλιοθήκη και βγάλε και τα δικά σου και διάβασε. Αλήθεια στην ρεσεψιόν είναι η ίδια κοκκινομάλλα με το σγουρό μαλί???

επίσης, ακόμη η έρευνα στους καταλόγους γίνεται από τις γραμμένες στο χέρι καρτέλες από τα συρτάρια? αχ πές το μου αυτό να τρελαθώ.

natasha hassiotis είπε...

μ' έφαγε η τιμιότη. αυτό σκοπεύω να κάνω μιαν ετέραν φοράν για να σπάσω νεύρα. ναι, είναι. χονδρή. και επειδής κουβέντιαζε, την ενόχλησα κιόλας.

μου είπε υπερήφανα, "καθήστε στο κομπιούτερ να βρείτε ποιό βιβλίο θέλετε". άρα...αν και δνε παίρνω κι όρκο.
μετά, όταν είδε την τσαντίλα, λέει, "για δείτε μήπως το έχουμε εμείς το βιβλίο σας, να το πάρετε από 'δω" (έλεος! το είχα στην τσάντα μου, το δικό μου, να είχα δλυο;;;;;;!!!!!) και της είπα "αποκλείεται να το 'χετε" και έφυγα. χαχαχαχα!!!

mahler76 είπε...

μάλλον πάχυνε από το καθισιό και το ξύσιμο γιατί μέχρι το 1998 ήταν ωραία γκόμενα.

όσο για την τιμιότητα, αυτή καλή μου να την αφήνεις σπίτι όταν επισκέπτεσαι Δημόσιες Υπηρεσίες. Εγώ θα στα λέω αυτά?

natasha hassiotis είπε...

αχ! βαχ! σε βιβλιοθήκη πήγα!!!

mahler76 είπε...

εμ αυτό είναι το καραμπάμ Δημόσιο. Αυτό και η ΕΡΤ (βάζω φιτιλιές τώρα λολολολ)

mahler76 είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=0vilE6wgHXU

pare kai to katalilo tragoudaki gia tin periptwsi hahahahha

natasha hassiotis είπε...

xaxa! θεϊκό!!! θενκξ!!!

Υ.Γ. Λέω να πάρω εκδίκηση πάντως, να πάω με δικά μου βιβλία κλπ. κλπ.

Υ.Γ.1 Η ΕΡΤ έχει κάτι ωραίες διατάξεις, μη με φουντώνεις, και δεν ε΄χω πάρει δικαιώματα απ' το ντοκυμανταίρ, ενώ έχει παιχτεί καμιά δεκαριά φορές. Δεν έχω πάρει δεκάρα!!! Άμα κάτσει καινούργιος επικεφαλής, λέω να πάρω κουράγιο και χαρτούρα και να εμφανιστώ για να πλερωθώ. μα γιατί με φουντώνεις πρωινιάτικα;;;!

mahler76 είπε...

εγώ βραδιάτικα σε φούντωσα εσύ τα διάβασες πρωί χαχαχαχαχα