Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ...

Ιούλιος ήταν και τότε, του '74. Η κυβέρνηση δεν ήταν δημοκρατική, πολλώ δε μάλλον σοσιαλιστική.Στο ψυχροπολεμικό, ψιλο-μεταδικτατορικό τοπίο, ο σοσιαλισμός ήταν ένα επικίνδυνο ζιβάγκο με μεγάλο χαρέμι.
Έστειλαν φύλλα πορείας, και μετά προώθησαν σε καμιόνια μπουλουκηδόν στα κέντρα "νεοσυλλέκτων" τους καλοζωισμένους πια 40άρηδες. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ελπίδα, εκ των ένδον προδομένοι. Μόνη ενημέρωση η Ντώυτσε Βέλλε. Έγινε πραξικόπημα; Έπεσε ο Ιωαννίδης; Τι έγινε με το Μακάριο; Έπεσε ο Σαμψών; Πού είναι ο Ζαχαριάδης; Ήρθε κρυφά ο καπετάν-Γιώτης με τα κονσερβοκούτια; Ο Μίκης; (Μάους όπως πάντα).
Πολλές απ' τις ερωτήσεις έχουν απαντηθεί σήμερα.
Μόνο που η μνήμη γυρνάει πίσω καθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση Τσολάκογλου, του γιου της Βασιλομήτορος επιστρετεύει και στέλνει φύλλα πορείας.
Δε μ' αρέσει να μη βρίσκω φρούτα, να είναι οι διακοπές μου στον αέρα, ξέρω πως -όπως και τα άλλα επαγγέλματα- οι φορτηγατζήδες δεν είναι καθαροί και περιστερές, αλλά το τι με ευχαριστεί που δεν παραλαμβάνουν το χαρτί (προς το παρόν), δεν λέγεται!
Να μας επιστρατεύουν και οι σοσιαληστές;;;! Και ναι, υπάρχουν απεργίες διαρκείας, όπως των ανθρακορύχων στη Βρετανία επί Θάτσερ. Οι εργαζόμενοι δνε είναι τρομοκράτες να λέει ο κάθε λέτσος που κυβερνάει "δε διαπραγματευόμαστε"! Τσου μωρή κότα!

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

καλέ σταμάτα με αυτό το σοσιαλιστές. ο σοσιαλισμός (υπαρκτός και μή) έχουν πάψει να υφίστανται στην υφήλιο εδώ και 20 χρόνια. Ελεύθερη αγορά babe, ελεύθερη αγορά.

highvoltagepress είπε...

σοσιαληστές του λέω αγάπη μου. εννοείται ότι ισχύει αυτό που λες!