Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΡΩ...

...αν έχω εγώ γραμμένη τη λέξη μαλάκας στο κούτελο, ή ο κόσμος εξακολουθεί να είναι αλλού νυχτωμένος, αλλά πήγα σε μια κυρία μοδίστρα να μου αλλάξει ένα φερμουάρ (απλές καθημερινές ιστορίες κλαψ λυγμ...) και ξηλώνοντας το φερμουάρ θα "άφηνε" και ό,τι είχε πέριξ.
Ρώτησα τι θα στοιχίσει το όλον, και μου ήρθε μια κατακέφαλη: 27 ευρώ ΜΟΝΟ!
Αυτό το μόνο με τσάκισε αλλά και η συζήτηση μετά: μα τα βρίσκετε πολλά; τι παίρνετε με 27 ευρώ; (...) μα μόνο το φερμουάρ κάνει 5 ευρώ (μαρτυρία της αισχροκέρδειας)! μα σοβαρολογείτε σας φαίνονται πολλά;
ΝΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ! Για ένα γαμημένο φερμουάρ και ένα γαζί, μου φαίνονται πάρα πολλά. Τα δε ξυνά μούτρα που ακολούθησαν, με χάλασαν ακόμη περισσότερο.
Πάει καλά ο κόσμος; Έχει αντιληφθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα; Ότι χάνονται δουλειές, ότι η οικονομία έχει βουλιάξει, ότι η βοήθεια είναι πενιχρή γιατί αυτή τη φορά και οι άλλες χώρες έχουν προβλήματα που αν δεν επιλυθούν θα μας πάρει και θα μας σηκώσει, και θέλει 27 ευρώ για μια σκατοδουλειά και χωρίς απόδειξη; Ε, άει σιχτίρ κυρά μου!



Υ.Γ. Στον εθνικό κήπο, περιδιαβαίνουν διάφορα νυν και πρώην (ο γάμος είναι συχωροχάρτι) τσουλάκια με μπράβους και κουστωδία. Αναρωτιέμαι αν κινδυνεύουν οι περαστικοί, από Κύριος οίδε ποιός μπορεί να κυνηγάει τις φαμίλιες αυτές. Αφού μπορούν να πάνε κι αλλού την παρέα τους και τα πρωτοπαλίκαρα, γιατί χαλάνε τη βόλτα των ανθρώπων;

7 σχόλια:

mahler76 είπε...

27 ευρώ???? ναι με 1 ευρώ που κάνει το φερμουάρ...δεν πάμε καλά λέω εγώ.

natasha hassiotis είπε...

ακόμη δεν έχω συνέλθει απ' το σοκ και την τσαντίλα. και να δεις επιμονή και μούτρα. δεν πάμε καθόλου καλά, γι' αυτό το 'γραψα.

Z. είπε...

340,75 * 27,00 = 9.200,25

Έλπίζω μόνο να μην ξαναπεράσεις ούτε απ΄έξω...
Σαν δεν ντρέπεται η αναίσχυντη με το υφάκι, να σε ψαρώσει δήθεν!

Σε λίγο που θα είναι αναγκασμένη να αλλάξει επάγγελμα, διότι δεν θα βρίσκει πια πελάτες, να δούμε τι θα κάνει!

natasha hassiotis είπε...

ζ@ βράζω ακόμα, το πιστεύεις; και σιγά μην ψάρωνα με την απατεώνισσα. απαράδεκτη, αλλά για την ώρα βρίσκει και τα κάνει. λέω να πω στη γειτονιά λιγάκι την εμπειρία μου, να φυλάγονται οι υπόλοιποι.

stella είπε...

τι εγινε κουκλα?
πηγες στη λυρικη να δεις Πινο?
για πες πως ειναι?

stella είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
natasha hassiotis είπε...

στέλλα @ πήγα Νόρμα και σε τρεις ανεξάρτητες χορευτικές παραγωγές που μου άρεσαν. το βλέπω χλωμό από άποψη χρόνου και διάθεσης να ξαναενισχύσω το φεστιβάλ ή την ΕΛΣ. ίσως στην πίνα μπάους, αλλά θα δω. έχω να τελειώσω κάτι πράγματα και καίγομαι. φιλιά