Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΕ 'ΣΕΙΣ, ΕΚΛΑΨΑ...

...με το αφιέρωμα κλαψογκλαν-γκλον του Πρώτου Θέματος στον Αντρέα το Φτωχό, τον επονομαζόμενο και Λοβέρδο ή γίγαντα του εκσυγχρονισμού ή μικρό λουστράκο.
Ρε σεις, διαβάστε το να κλάψετε λίγο: ο μικρός Αντρέας είναι ο Αφτχιάς της πολιτικής, και ξεκίνησε φτωχός να παίζει μπουζούκι στο Σαρλερουά για να βγάλει χαρτζηλίκι ρε σεις. Ρε τομάρια, καλά κάνει και φέρνει πίσω το Μεσαίωνα ο εγκάθετος του ΔΝΤ, γιατί ξέρει από φτώχεια, κι ότι είναι ωραία ρε σεις, και θέλει να μας φέρει όλους στο μέγεθος των απωθημένων του...Η χώρα θα λέγεται "Το Ωραίον Σαρλερουά" οσονούπω.
Από την άλλη πάλι, επειδής είμαι ολίγον τι καχύποπτος και φιλύποπτος, ήθελα να ξέρω πώς η συνονόματή του άμα δε και ατάλαντος Τατιάνα (Λοβέρδου) έγινε διευθύντρια του Χοροθεάτρου του μόνου ΔΗΠΕΘΕ -αν δεν λαθεύω, αλλά πάλι εδώ λαθεύουνε οι παπαδιές, εγώ θα μείνω;- που έφτιαξε τμήμα χορού, δηλαδής της Πάτρας.
Επίσης, μήπως η Τατιάνα πήγε στο ΥΠΠΟ μαζί με τον αρχιατάλαντο αρχιερέα του κακού συνδικαλισμού τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, και βοήθησε να εκταμιευθεί ποσόν τινά για πλατφόρμες και λοιπές αρλούμπες; Όλως τυχαίως τόσο αυτή όσο και ο Χάλιας ο πρόεδρος, είχαν επιλεγεί με διαφανέστατες διαδικασίες να δείξουν έργα τους. (Εγώ πάντως, επειδή είμαι αντικειμενική και φιλαλήθης, είχα συστήσει στον εν λόγω πρόεδρο, μετά το έργο του Εν Πλω, να κάνει καριέρα χορογραφώντας ντράγκ σόου σε καταγώγια. Έχω μάτι εγώ για τα ταλέντα του καθενού, και θέλω να παγαίνει ο κρινόμενος μπροστά. Διότι άμα αγάπη μου, θες να στήσεις το go go boy απά στον amplifier σε μια ατμόσφαιρα εκπομπής του Φίλιππου Καμπούρη, τι τον θες τον Εμπειρίκο; Αν και τώρα που το σκέφτομαι, θα 'χε τζέρτζελο, να απαγγέλλει μανιασμένο το go go boy και Εμπειρίκο. Δεν ν' κακό...)



Υ.Γ. Στις παραστάσεις αυτηνής της Τατιάνας, ερχότανε ολόκληρο το σόϊ, εμ ποιός άλλος θα πήγαινε;, και παρ' όλον που ήτο αγύμναστος και χοντροκώλα, οι φίλες της μαμάς της (κοτζάμ γυναίκα με τη μαμά ερχότανε), της λέγανε "αέρας η κόρη σας, αέρας!"
(Δεν ξέρω αν εξυποννοούσανε κοπανιστός ή της πορδής. Στήνω αυτί συχνάκις-πυκνάκις, αλλά δεν έχω και ραντάρ. Αέρας ήταν η πλισέτσκαγια. Αέρας ήταν η Ουλάνοβα. Αέρας ήταν η Γκιλέμ. Η εν λόγω, ήταν αυτό που λένε στις κυκλάδες "σούρδιση".)

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πως και σε σας προκαλούν δάκρυα οι περιπέτειες αυτού του Άγιου ανθρώπου του Λοβέρδου. Και σε μένα τα δάκρυά μου είναι καυτά, τόσα κάνει ο άνθρωπος για να σώσει τις τράπεζες, έφτασε μέχρι του σημείου να εξοντώσει τους εργαζόμενους για χάρι των τραπεζών. Λυπηθήτε τον!

Z. είπε...

Μας βλέπω όλους,σε λίγο, να παίζουμε μπουζούκι στο "Ωραίον Σαρλερουά"!
Μη μας βάλουν στην αρένα, τροφή για τα λιοντάρια...

natasha hassiotis είπε...

ανώνυμε@ θα 'θελα να του χώσω φάπες (κι έχω βαρύ χέρι.) δεν αντέχω άλλους "αυτοδημιούργητους" παπάρες.
Ζ@ κοίτα, επί Διοκλητιανού, Κόμμοδου, Ηλιογάβαλου και άλλων παραφρόνων, είχαν και πιο προχωρημένα θεάματα από το μπανάλ της θρητιοτροφής: ανάβανε τους καταδικασμένους λαμπάδα, τύπου κρατάει καλύτερα ο άνθρωπας ή ο πυρσός με το τερεβινθέλαιο...; (ελπίζω να θαμάξεις αυτό το τελευταίο, διότι χημεία ήμανε ο απόλυτος σκράπας.)

natasha hassiotis είπε...

διόρθωση: "θηριοτροφής"

Z. είπε...

θΛΑΜΑΞΑ, ΘΛΑΜΑΞΑ!
Ούτε νέφτης στο κ@λο μας...
Με τσι παράφρονες που μπλέξαμε δεν θα με έκανε εντύπωσις να μας τον λαμπαδιάσουν!
Όσο για "αυτοδημιούργητους", κάργα το μαγαζί...

mahler76 είπε...

διαβάζεις Πρώτο Θέμα? Πόσο άρρωστη είσαι?

natasha hassiotis είπε...

κοίτα αυτό είχε το περίπτερο στις 7 το απόγευμα. από την άλλη, εγώ λεφτά στον δολ και στο μπόμπολα δε δίνω. (χώρια που είναι για τα μπάζα οι εν λόγω φυλλάδες. γερόντια και κακιασμένοι, πικρόχολοι, μίζεροι αρθρογράφοι). επίσης είχε εξαφανιστεί η city press, και δε διαβάζω επουδενί μάκη και το συλλαβιστό παιδί. οπότε, όταν και αν αποφασίσω πλέον να πάρω καμιά φυλλάδα την κυριακή (που χλωμό), λέω φέρε την κίτρινη και άνευ προσφορές ΠΑΝΤΟΤΕ!
ενίοτε παίρνω ξένες εφημερίδες, επίσης ελεύθερο τύπο δεν διαβάζω, να δώσω λεφτά στο τσουλούφι το ληγμένο το κουναβίσιο, αποκλείεται. ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό μου.

mahler76 είπε...

ελπίζω επίσης να κατάλαβες ότι έκανα χιούμορ με το "πόσο άρρωστη είσαι" έτσι??? χαχαχχα, τι τραβάμε και εμείς οι αναγνώστες.

natasha hassiotis είπε...

ναι, αλλά επί τη ευκαιρία είπα να απαντήσω κιόλας. φιλάκια!