Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι είναι αυτό που μας λένε με τσαντισμένο ύφος Καίσαρα οι τηλε-δημοσιογράφοι (sic); Με μάγουλα ρουφηγμένα σαν την Μάρλεν Ντήτριχ για να του δίνει ομορφάδα και να του σβήνει τα προγούλια, άμα δε και να του τονίζει το αλαζονικό ύφος που κρύβει την αιώνια αγορίστικη ψυχή, ο μεγαλοσχολιαστής ξεμπέρδεψε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ενοχλημένος: "δηλαδή εκτός απ' τα 20 και 25 χιλιάρικα σε αντικείμενα για δημόσιες σχέσεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο..."
Πού πας ρε καραμήτρο;
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά αν εμένα μου κάνανε δώρο δημοσίων σχέσεων αντικείμενα αξίας 25 χιλιάδων ευρώ, από φιλότιμο και μόνο, θα έγραφα δέκα άρθρα να βοηθήσω το χορηγό μου. Δηλαδή για να είναι επίσημα χρηματισμός, πόσα πρέπει να χώσει στην κωλάρα των διεφθαμρένων φύλαρχων η κάθε Siemens;
Ανθρωπάκια με ψυχή στρατιωτικού στα βάθη της Ρουάντα που πεθαίνει για τα κέρδη από έναν εμφύλιο και την προοπτική μιας έπαυλης επιλωμένης με τα κρανία και τα κόκκαλα των σφαγμένων και πεθαμένων απ' την πείνα, με 25 χιλιάρικα, για να έχουμε και αίσθηση των μεγεθών, σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός μέσου βεληνεκούς, κάποιος γίνεται χορηγός ή υποστηρικτής και μπαίνει η ονοματάρα του, επίσης του κάνεις τούμπες.

Εκτός αν είσαι χορτασμένος από συνεχείς εισροές ρευστού, που σε έχει βοηθήσει να πιάσεις και γερά μετερίζια στη δημοσιογραφία ή όπου αλλού (αφού το μεγάλο αφεντικό ο χορηγός -τάχα μου- σε ζητάει συνέχεια και σε προωθεί στις φωτο και τα μήντια φτιάχνοντάς σου καιέρα και προφίλ, οπότε φαίενσαι ότι τα φέρνεις, άρα τα παίρνεις και γίνεσαι/παραμένεις μεγαλοστέλεχος), ή αμείβεσαι με το κομμάτι, ή τα 25 χιλιάρικα θεωρείς ότι είναι για τις δευτεράντζες.
Με 25 χιλιάρικα το χρόνο, στέλνεις τα παιδιά σε ιδιωτικό περιωπής, πας διακοπές στις Μαλδίβες, πολλώ δε μάλλον αν τα 25άρια επαναλαμβάνονται μέσα στο χρόνο. Τότε μπορείς να εξασφαλίσεις και το Χάρβαρντ, και να στέλνεις τον μόνιμο υπάλληλο πεθερό με τον Φιλιπιννέζο στο Βασιλόπουλο για τα ψώνια του της εβδομάδας (ένα πεπόνι, ένα χαρτί υγείας, δυό ρολλά κουζίνας και μια σαλάτα κομένη έτοιμη)...

Περισσεύει το θράσος, και η μαγκίτικη απαξίωση εν είδει κριτικής, που τελικά είναι on tv bullying, δηλαδή τραμπουκισμός από τηλεοράσεως από μαγκάκια που γουστάρουν -το βλέπεις στο βλέμμα τους- και λίγο spanking άμα τα φέρει ευνοϊκά ο γιαραμπής. (Εμ δε λέει όλο παιδιά και οικογένεια).

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

αχ είσαι Θεά. Πές τα χρυσόστομη.