Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Τ' ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΑΤΕΡΑ;

"Ο αδερφός μου ο Νίκος θα γυρίσει ταινία, θα είναι ο σεναριογράφος, για τον σώνει και καλά μοναδικό πρέσβη του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και το εσωτερικό, το Μίκη."

Δε μας έφτανε το καπέλωμα από τις κλήρες του Χατζιδάκι, έχουμε τώρα και τον Μίκη να μονοπωλεί για πολλοστή φορά ο γέρων, την τουριστική ατραξιόν της χώρας!!!
Έλεος και όνειδος πια...Τα "λυρικά του έργα" δεν ακούγονται, και δεν υπάρχει μεγαλύτερο μπάχανο-χάχανο από τις ορχήστρες, δωματίου και μη, να ερμηνεύουν παρτιτουριασμένα μπουζούκια.
Μπράβο πάντως του αξιοκράτη του ΓΑΠ, μετά τις Άντζελες, τις Τζάκρες, τα κάθε λογής αστεία φιλαράκια του που έγιναν συνεργάτες με τη μέθοδο "πλησιάζω το είδωλο και λέω πόσο το θαυμάζω" (π.χ. Μπιρμπίλη), μετά τη διαπόμπευση και την τρομοκράτηση των ανθρώπων, θα στείλει το Μίκη στην Επίδαυρο, και μετά το αδερφάκι του θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της εικόνας μας, προτείνοντας τον πασίγερο και παντός καιρού μουσικοσυνθέτη ως πρέσβη του νέου ελληνικού πολιτισμού.

Κλασική τεμπελιά: παίρνεις το εύκολο και το πλασάρεις με λίγο συγκινησιακό αχταρμά στα κορόϊδα να το φάνε.

Η πρωτο-καραμανλική ηγεσία του ΥΠΠΟ ήθελε τον τελετάρχη και τον μουσικό του προπομπούς της νέας/σύγχρονης ελληνικής τέχνης, και εκαυχάτο για το μέγεθος των ευσήμων που απέδιδε στους εν λόγω καλλιτέχνες.
Τώρα οι σοσιαληστές βάζουν την ταφόπλακα οριστικά στη νέα ελληνική τέχνη, που είναι έτσι κι αλλιώς αδύναμη (η καλή της πλευρά) για να αμυνθεί.

Ελπίζω να του κάτσει του Κρόνου-σοσιαληστή κυβερνήτη (από τον πρώτο τη τάξει μέχρι τα φιλαράκια του), πέτρα βαριά η καταβρόχθιση του νεοτερικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: