Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΒΕΒΑΙΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

Είχα γράψει και παλιότερα, επί Καραμανλή του Μικρού & Ασήμαντου, ότι κρύος ιδρώτας είχα αισθανθεί να με περιλούζει ακούγοντας την Κατσέλη και κυρίως τη Δαμανάκη στα ραδιόφωνα, πριν κάν υπάρξει η υποκριτική και βεβιασμένη ανακοίνωση της προσφυγής στις κάλπες από τον Καραμανλή τον Β' τον Δειλό.
Τα είχαν ήδη πει ξεκάθαρα, και πλέον, θα χρειαζόταν και γω δεν ξέρω τι για να με πείσει ότι δεν ήξεραν την ακριβή εικόνα της οικονομίας. Ο Γιώργος ο Β' ο Ρίψασπις, είχε πάρει τις αποφάσεις του και μη σας πω ότι τις επαφές του και τις διπλωματικές κινήσεις τις είχε προδιαγράψει στη σκακιέρα από τότε.
Τα δε φορομπηχτικά μέτρα, κι αυτά ήταν γνωστά. Τα είχα ακούσει, όπως γίνονται τώρα, να τα λέει στον Φλας η Μαρία Δαμανάκη η Πολυτεχνίτισσα. Και είχα τρομάξει, σας λέω, είχα τρομάξει πολύ. Τώρα ο φόβος έχει γίνει βεβαιότητα, και η πραγματικότητα είναι ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται ανελέητα και ανενδοίαστα φασισταριά, βδέλλες χειρότερες (πιστέψτε το!) από τις καραμανλικές, με επικεφαλής τον δειλό που πήρε με ψέματα την εξουσία, τον άνθρωπο που λόγω Οιδιπόδειου, δεν μπορεί να πει ούτε μια Παπανδρεϊκή παπαριά τύπου "λαϊκή κυριαρχία", αλλά επειδή ξέρει ότι είναι αυτό που πάντα ξέραμε ότι είναι, κάτι το ακατονόμαστο δηλαδή, είναι έτοιμος όλα να τα ξεπουλήσει.
Σας πιάσανε στον ύπνο οι Δηληγιάννηδες, ξυπνήστε κινδυνεύει η πατρίς -δηλαδή εσείς- που ψηφίσατε τον Γιώργο τον Β' τον Δειλό & Ρίψασπι για πρωθυπουργό. Πάνε να σας/μας φάνε τα πάντα χωρίς τύψεις, ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, και φυσικά η βοήθεια που θα 'ρθει έχει ήδη μοιραστεί, αλλά δεν το 'χω δει το όνειρο ακόμα σε ποιανών τις τσέπες θα πάει.
Ελπίζω η παπαροκυβέρνηση να πάει στα αζήτητα το συντομότερο δυνατόν, και βεβαίως είναι δυνατόν ο βουλγαρο-καναδός (εκ μετανάστευσης το δεύτερο) να αγαπάει τον τόπο; Για τα ίδια διώξαμε Δανο-γερμανούς απ' αυτή τη χώρα.
Αλλά κατάντησε να αξίζει τον Γιώργο αυτός ο λαός που όνειρό του έκανε τον μέχρι τα αυτιά δανεισμό για να κάνει γκλάμορους βαφτίσια και γάμους σαν της κάθε καρατσουλάρας και του κάθε τεκνογαμημένου και τηλε-προβεβλημένου. Δεν κατάλαβαν ότι οι προαναφερθείσες κατηγορίες επαγγελματιών -κυριολεκτικά- είχαν γράψει χιλιόμετρα στο οριζόντιο (όπως αλληλοκατηγορούνταν Τζόαν Κρώφορντ και Μπέτ Ντέϊβις, είχαν "δει μόνο τη μοκέτα και το ταβάνι στα στούντιο και τα γραφεία παραγωγών/σκηνοθετών και λοιπών"), και είχαν κάνει αλλιώς το λογαριασμό τους (κυριολεκτικά και μεταφορικά).


Την καλημέρα μου!

3 σχόλια:

mahler76 είπε...

axaxxa respect για το κλείσιμο του πόστ.

highvoltagepress είπε...

μα είχα κάτι νεύρααααα!!! (καλωσήρθες παλίογατο αδέσποτο Κυθηριώτικο)

highvoltagepress είπε...

παλιόγατο!