Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τι του 'ρθε του γραϊδιου του Παπούλια και ανακατεύεται;
Μας προέκυψε τιμητής ο γέρων σοφός;
Ιδιώνυμα ονειρεύεται;
Όταν ήταν στις κυβερνήσεις του μπαμπάκα του ΓΑΠ δε διακρίθηκε για την πυγμή ή για τις ικανότητές του, παρά για τη σιωπηλή υπακοή στον αρχηγό. Απ' τα σταθερά πρωτοπαλήκαρα, ήταν ο συνδετικός κρίκος με τη δε βαριέσαι (εντελώς όμως) πρώτη περίοδο του μεταπολιτευτικού Πασόκ.
Είχε λοιπόν ο αείμνηστος μια παρέα τέτοιους που δε συνδέθηκαν με σκάνδαλα μεν, αλλά ήταν χρυσές μετριότητες: κάτι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, κάτι Κάρολος Παπούλιας, κάτι τέτοιοι γενικώς, σιωπηλοί και σταθεροί, σαν το Θόδωρο του Καραμανλή-θείου.
Τώρα γιατί δεν κάθεται στ' αυγά του αλλά ανακατεύεται;

Πάνω που είπαμε να κάνουμε αλλαγές και να συνέλθει το σύστημα, το ιδιώνυμο και η δήμευση μας μάρανε; Ο Βιντέλα μας κυβερνάει;
Τέτοιες αλλαγές έτσι και γίνουν, ιδίως με τα χάλια της οικονομίας και την κηδεμονία του ΔΝΤ ελέω ΓΑΠ, δε θα φύγουν ποτέ απ' τη ράχη μας.
Μα είμαστε με τα καλά μας σ' αυτή τη χώρα;
Είπε κανείς ότι θέλαμε πινοσέτ πάνω απ' τα κεφάλια μας; Να μας τα φάνε με άλλο τρόπο πάνε; Ξου ρε!


Υ.Γ. Δηλαδή όταν πάει ο ΓΑΠ στο γέρο-πρόεδρο, πάει σαν το παιδί του μπαμπά του που το ήξερε ο παππούλης από μικρό. Δηλαδή χάλια.
Υ.Γ.1 Οι πρόεδροι της Δημοκρατίας, αν εξαιρέσεις τον Καραμανλή τον Κακιασμένο τον 1ο, ήταν όλοι ασαφούς καριέρας και ψιλοαποτυχημένοι.

4 σχόλια:

stella είπε...

ξεχνας τον αμιμητο κακλαμανη υπουργο παιδειας!
ερε κατι καταληψεις που καναμε (εμεις ανακαλυψαμε τον ορο νομιζω)
και ποιος ξεχναει την δεν-βλεπω-ειμαι-ντιρλα βαω παπανδρεου που ελεο γκομενα του σχωρεμενου την φωρτωθηκαμε βαρυγδουπα!

natasha hassiotis είπε...

άκουσες ότι η Βασούλα θέλει ελέγχους για πόθεν έσχες στο σινάφι της!!!;; το άκουσα κι έπεσα ξερή. Αλλά πολλά λέει ο άνθρωπος άμα ξέρει ότι τίποτα δε θα γίνει.
Ξεχνιέται ο Κακλαμάνης; Ξεχνιέται ο Άκης, ο κατσιφάρας, ο Βαλυράκης, ο Γιάννος, ο Σηφουνάκης (ξανάρθε με το ΓΑΠ, κι ο Βγενόπουλος περιμένει ακόμα το δάσος στη Σάμο...χαχαχα!). Κι έχουνε βγει τα δημοσιογραφάκια και λένε μπράβο στον Παπούλια...;;;! Αντί να το μαζέψουνε το γερόντιο που ταράχτηκε λέει κι άρχισε να εξαπολύει μύδρους. βρε άει από κει!

mahler76 είπε...

εμείς τουλάχιστον μπορεί να είμαστε γραίες αλλά δεν το χάσαμε σαν τον Κάρολο.

natasha hassiotis είπε...

ε μα πέστα πια! καλά ο πρόεδρος είναι αλλού γι' αλλού.