Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ

Ξανθιά (σαντρέ) με μισοξεβαμένες ρίζες και πατικωμένο το πίσω μέρος του μαλλιού σνα να 'χε μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι, ενώ η ώρα ήταν 12 και μισή.
Με το ταμπελάκι "κλειστόν" μπροστά της και ένα σαδιστικό χαμόγελο στα χείλη καθώς η ουρά πύκνωνε στα δύο ταμεία που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τους ταλαίπωρους που συνωστίζονταν να πλήρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Εκείνη, ο ιδεότυπος του μεταλλαγμένου ανθρώπινου είδους σε δημόσιο υπάλληλο μας κοίταζε περίεργα, ίσως και με ικανοποίηση που το άγιο Δημόσιο της εξασφάλιζε δικαιολογίες για την αργομισθία της που βασίζονταν στο γραφειοκρατικό: "θα σας εξυπηρετούσα, αλλά απασχολούμαι σε διαφορετικό τομέα". (Ο τομέας της ήταν η βαρεμάρα μέχρι να συμπληρωθεί το ωράριο ή να της τηλεφωνήσει επιτέλους η συνυφάδα της η Κούλα.)
Μας έριξε μια τελευταία ματιά αναλογιζόμενη με ρίγη ασφάλειας μέσα της εκείνο το μπάρμπα της με το μέσον, (κι ας άπλωνε κάπως παρεξηγήσιμα τα κουλά του ο μπάρμπας στο Σουλάκι), που τη διόρισε μόλις τελείωσε κουτσά-στραβά το γυμνάσιο, και σχεδόν μας λυπήθηκε. Για την κακή μας μοίρα να στεκόμαστε σε ουρές χωρίς κάποιου είδους προστασία ιεραρχική, υπηρεσιακή, θεσμική...

5 σχόλια:

KOSTAS PAP είπε...

Βοήθειά μας!!
Καλό βράδυ.

KOSTAS PAP είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Z. είπε...

Από τότε που το Δημόσιο γέμισε άνόητες, κομπλεξικές, άνοστες, νευρωτικές, χοντρές, στερημένες και κακοπηδημένες σαντρένιες μην περιμένεις να εξυπηρετηθείς...
Φιλιά x 2.

natasha hassiotis είπε...

kosta@ και μη χειρότερα! τώρα που θα αγριέψουν να δεις...
ζ@ έτσι όπως τα λες!!! μα ακριβώς!!!! (μα πού τις ξέρεις; σου 'τυχε και σένα μάλλον κάτι ανάλογο.) φιλιά και από εμάς επίσης!

mahler76 είπε...

ε τώρα που θα της κόψουν και τα επιδόματα ξάπλας να δείς πόσο θα δουλεύει.