Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης παρουσιάζει το έργο του
Τέννεση Ουϊλλιαμς

«ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ»

Το έργο διαδραματίζεται στην Λουιζιάνα της Αμερικής και διηγείται την ιστορία της Σεραφίνας μιας Αμερικανο-Ιταλίδας μοδίστρας, η οποία ορκίζεται εγκράτεια μετά το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου. Όταν όμως εισβάλλει στη ζωή της ο Αλβάρο, ένας οδηγός φορτηγού με το ίδιο τατουάζ με του άντρα της, «ένα τριαντάφυλλο στο στήθος», όλα αλλάζουν και παρά τους αρχικούς της δισταγμούς, η όμορφη Σεραφίνα υποκύπτει στον ΄Ερωτα.
Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» που είναι το μοναδικό έργο του Ουίλιαμς με ευτυχή κατάληξη, έχει έναν πρωτόγονο λυρισμό και αίσθηση της λαϊκότητας.
Η παράσταση τοποθετείται σκηνογραφικά-ενδυματολογικά στην Αμερική του ΄60, αναδεικνύει τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζει μια οικογένεια μεταναστών από την Σικελία μέσα στο «Αμερικάνικο όνειρο» και είναι γεμάτη με τα τραγούδια των ημερών του ραδιοφώνου.
Στο ρόλο του ρομαντικού φορτηγατζή ο Απόστολος Γκλέτσος, στο ρόλο της αισθησιακής αλλά και παρορμητικής μοδίστρας η Κερασία Σαμαρά. Παίζουν ακόμη οι: Γιώργος Μωρόγιαννης, Θωμάς Βούλγαρης, Μαρία Γίτσα, Σύνθια Μπατσή, Ελένη Κάκκαλου και Άννα Ευθυμίου.
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, Σκηνικά Λαλούλας Χρυσικοπούλου, Κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, Μουσική Επιμέλεια Πέρη Μιχαηλίδη. Φωτογράφιση: Τάκης Διαμαντόπουλος. Βοηθός Σκηνοθέτη Μαρία Γίτσα.
Έναρξη παραστάσεων Σάββατο 26/12/2009, στη Β΄Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας. Επίσημη έναρξη 2/1/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: