Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ή -εναλλακτικός τίτλος- σε τι "Αστραχάν" επενδύει το μάνατζμεντ αυτής της χώρας,
ή -δεύτερος εναλλακτικός τίτλος- τι μυαλό κουβαλάει ο επιχειρηματικός μτηλε-εγαλομπακαλικός κόσμος της αρπαχτής κ.ο.κ.

Βίκυ Καγιά: είναι δυνατόν να δώσεις δουλειά στο πρώην ξεχασμένο μοντέλο απ' τα early '90s, και να τη θεωρήσεις γκανιάν, όταν ρε άνθρωπε την έχεις δει και στα χαζό-σόου που παρουσίαζε τι πατάτα ήταν; Όχι, εκεί να μπει η νεόκοπη των νεόπλουτων σαλονιών στην τηλεόραση και καλά! Αρκεί που το ήθελε το κορίτσι, τα υπόλοιπα, όπως το να είναι κατάλληλη για τη δουλειά, είναι ζητήματα δευτερεύοντα. Και μετά, σου λέει, ας αδειάσουμε από κόσμο το πλατώ της εκπομπής, γιατί αποδίδει καλύτερα σόλο η Καγιούλα. Θα αποδώσει και με σόλο τηλεθέαση.

Ληγμένες συνταγές τύπου κους-κους: έκανε ό,τι έκανε η εκπομπή άει στο καλό, που τα μέλη της, προκειμένου να κρατήσουν τη θέση με νύχια και με δόντια, έχουν πλέον βγάλει όλη την κιτρινίλα και το δηλητήριο. γκλιαχ!

Κάτι πολιτικές εκπομπές που δεν τις βλέπει κανένας, στην ΕΡΤ, τύπου Press και πώς τη λένε την άλλη με το διευθυντή του ραδιοφώνου του Δήμου Αθηναίων, ούτε τον τίτλο δε θυμάμαι. Άμα αντιμετωπίζετε αυπνίες, κλείστε τον ήχο γιατί λέγονται παπαριές, και παρακολουθείστε τον αργόοοο ρυθμό του σκηνοθέτη και την σαλιγκαροταχύτητα των τεκταινομένων. Σαν πουλάκια θα κοιμηθείτε, εκτός αν αρχίσετε να σκεφτόσαστε πού πάνε τα λεφτά σας μέσω της ΔΕΗ.

Ο Σάκης Ρουβάς: αυτή η υπερεκτιμημένη αηδία, άμουσος και -ως ειδική μπορώ να πω- χάλια χορευτικά, που κλωστάει άρυθμα και κουνάει τα βυζιά του επί σκηνής τριάντα χρόνια τώρα, και θεωρείται τάχα μου το όνειρο των τηνέιτζερς. Ναι, σε κάποιο κωλοχώρι που όταν περνάνε οι κατσίκες, λένε "περνάει το θηλέων". Το βλέμμα του μεσήλικα -με την καλή έννοια- είναι αλλιώτικο απ' του νέου ανθρώπου όσο μπότοξ και να το ποτίσει, κι ο Σάκης είναι καρικατούρα νεότητας. γκλιάχ!

Οι μεσημεριανούδες. Ουδέν σχόλιον.
Οι απογευματινατζούδες.
Οι κοσμικοβραδινατζούδες. (Είπαμε: ουδέν σχόλιον!)

Η Ρούλα Κορομηλά, η θείτσα που θυμήθηκε την παλιά εκπομπή της αγγλικής τηλεόρασης, που εκεί, ένας μαυρούλης ψευδός και τάχα μου αυστηρός, πήγαινε και κουτσονοικοκύρευε, για δύο εβδομάδες, ανθρώπους εθισμένους να ξοδεύουν τα κέρατά τους σε άχρηστα και να χρεώνονται. Να θελήσει κανείς να βάλει τη Ρουλίτσα την ξεπεσμένη τηλε-κάτι στο σπίτι του, ε είναι άξιος της τύχης του.

Η Άννα Βίσση τη συνοδεία επιθέτων όπως "απόλυτη σταρ". Απόλυτη μπουζουξού υπήρξε αναμφισβήτητα, διότι υπήρχαν εποχές που ξεπούλαγε ακόμα και σκατοτράγουδα. Τώρα όμως είναι μια μεγάλη γυναίκα που κρατιέται σαν τον δράκουλα στην αιώνια νεότητα και δε σοβαρεύεται, αλλά μιλάει σαν 15χρονο, μόνο που είναι προφανώς μάνα τριαντάχρονου, και ως εκ τούτου, φέρνει σε Γαρδέλη σε ταινίες του '80, όταν μιλούσε το jargon των τσολίων των δυτικών προαστίων της εποχής. Ας τη μαζέψει κάποιος τη γιαγιάκα, ή ας μετακομίσει μόνιμα στην Αστόρια να ψήνει χαλούμι, αντί να δίνει με τη σπασμένη φωνή συναυλίες, χοροπηδώντας μπροστά σε αδιάφορους ρεζίληδες που κάνουν χαβαλέ.

Άντε, αυτά προς το παρόν.



9 σχόλια:

Tanila είπε...

Zoυλεύεις μαρή που κρατιέται σαν τον Δράκουλα στην αιώνια νεότητα, μιας κι εσύ έχεις σουρώσει προ πολλού σα σάπια κορινθιακή σταφίδα.

natasha hassiotis είπε...

εγώ; η θεά; η απόλυτη ελληνίδα εργαζόμενη στον πολιτισμό; τι λες αγάπη μου; να με δεις, φράπα είμαι. τόσο χαβιάρι που 'χω παστώσει στη μούρη μου, δε θα σταφιδιάσει ποτέ. τα μούτρα σου να κοιτάς μαρή, που θα με πεις εμένα σταφίδα;!

mahler76 είπε...

ειλικρινά δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Μια τεράστια Αυτοκρατορία των μετρίων και της ηλιθιότητας αυτή η χώρα.

Tanila είπε...

Mπα; Έκανες πλαστική βρε μούμια του Τουταγχαμών; Τη μυταρόλα που βλέπω στη φωτό την έκοψες;
Στο Πολιτιζμό είπες; Σε ποιό μουσείο σε εκθέτουνε;

natasha hassiotis είπε...

μάλερ@ ξέρω ότι με καταλαβαίνεις λόγω επιπέδου και πολιτισμού
τανίλα@ καρακάξα, στο μουσείο με τις απόλυτες πανέμορφες του πολιτιζμού, για να βλέπουνε κάτι σαν κι εσένα και να μαθαίνουνε τίποτα, μπας κι ανεβεί το επίπεδό τους που είναι απόλυτο χάλι, εν αντιθέσει με το δικό μου, που είναι απόλυτα υπέροχο. (έλα να σου κάνω το τραπέζι, τις μπριζόλες που βάζω στα απόλυτα μούτρα μου, μετά θα τις μαγειρέψω.)

Tanila είπε...

Να τις βάλεις στον απόλυτα τεράστιο κώλο σου.
Με την καλή έννοια πάντα.

natasha hassiotis είπε...

δε θέλω να σου δώσω την απόλυτα ταιριαστή απάντηση στο επίπεδό σου πρωινιάτικα, θα πω μόνο απόλυτα διακριτικά, ότι μας κάνει κι ο απόλυτα κοντός ο δικός σου. με την καλύτερη δυνατή έννοια -εννοείται. την απόλυτα καλύτερη.

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

σε κάποιο κωλοχώρι που όταν περνάνε οι κατσίκες, λένε "περνάει το θηλέων"

γελάω 2 μέρες!!!

natasha hassiotis είπε...

αισθηματική ηλικία@ ουαί υμίν αμαρτωλοί...λολ