Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...

...αν ανοίξει κανείς την τηλεόραση, έτσι μηχανικά για να κάνει ένα διάλειμμα απ' την εργασία του (assignment) πριν πάει να ξανακλειστεί στο κάτεργο, κινδυνεύει να δει:
βιζιτούδες
ξέκωλα
αδερφές απ' την εποχή του Φίφη
πρόθυμους να ξεφτιλιστούν όσο παίρνει
κρατικοδίαιτους
ανίκανους προς πάσαν εργασίαν (ηλίθιους)
ψώνια
κατεργαραίους
τον Σκάι που έχει πάθει "σιμυλασιόν" με το BBC κι έχει προσλάβει τους πλέον βαρετούς και βαρετούς και ακόμα πιο βαρετούς τύπους (δε θα πω δημοσιογράφους, πολύ τους πάει). Λογικά, σε μια κωμωδία, οι παρουσιαστές του Σκάι θα είχαν πιτυρίδα, πατομπούκαλα, χαζομάρα, αγαμία, λαδωμένο μαλλί, κακία, χαιρεκακία, και πάτο τηλεθέασης -όπως και έχουν.
ματάκηδες
Βαλκάνιους πρώην εραστές σε εμμηνόπαυση (σαλιάρικο πεφτουλο-ύφος)
λαμόγια που κοιμούνται και ξυπνάνε νομίζοντας ότι είναι επιπέδου CNN, ενώ είναι επιπέδου άντε να μην πω,
τα ζοφερά πρωινάδικα,
τις ζοφερές εκπομπές μαγειρικής (μπόμπα -χαρακίρι- με μπέικον για το παιδικό πάρτυ φίλες μου και τρουφοφωλιές με χοιρινό κλέφτικο)
ψυχολόγες της συμφοράς (μην πάτε ρε σ' αυτούς, μην είσαστε κορόιδα)
αφιερώματα στο Θοδωρή Δρακάκη (ήμαρτον, με τη λατρεία του τίποτα)
τις απογευματινατζούδες (πώς λέμε λεκανατζούδες),
την Όλγα Τρέμη που ζαλίζεσαι με το τικ που έχει στα μάτια (κι ο Δημοσθένης ψευδός ήτανε, μπούκωσε χαλίκια και το είπε το "ρο". Είχε και τικ στον ώμο, του πεταγότανε όπως του επίτιμου -μπρρρρρ. Κάθισε κάτω από ένα σπαθί, τον τσίμπαγε το ρημάδι όποτε τον έπιανε τικ, του πέρασε)
ανθρώπους που δυναμιτίζουν την κοινωνική συνοχή με τις δήθεν αποκαλυπτικές αποκαλύψεις, που δεν είναι άλλο από κήρυγμα μίσους, κόμπλεξ, τυχοδιωκτισμός στο βωμό του κέρδους, και σκουπιδαριό: με το να κηρύττεις κατά της ακολασίας με παραδείγματα, αφενός μιλάς γι' αυτήν ελεύθερα, αφετέρου τη δείχνεις κιόλας -σιχτίρ βρωμιάρηδες!
το γερο-Σάκη το Ρουβά, αν θυμάστε, που πάει ακόμα στη Γιουροβίζιον κάθε χρόνο, εναλλάξ με τη Βίσση, μπας και πάρει το βραβείο κωλοτούμπας για ΚΑΠΗ.

Γενικά δηλαδή, σερβίρεται για κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ό,τι είναι περιφερειακό και τρας αλλού. Σκατοκάναλα που έχουν δυό-τρεις εκπομπές -στην καλύτερη περίπτωση- κάπως της ανθρωπιάς, για να καλύπτουν τη σαβούρα, όπως οι έμποροι τα σάπια στις εκπτώσεις ,και οι μανάβηδες καθημερινά. Μπακαλομανάβηδες των μήντια...

3 σχόλια:

Z. είπε...

Περιεκτικό, καίριο και θανατηφόρο!
Μ΄αρέσει, γι αυτό σε διαδάζω.

natasha hassiotis είπε...

να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ.
για τους ίδιους λόγους ακριβώς έχω συλλογή επιστολών διαμαρτυρίας. γελάω και γελάω, πραγματικά απ' την ώρα που διάβασα το σχόλιό σου. και πάλι σ' ευχαριστώ.
(θα δημοσιεύσω καμμία, σε τίποτα μεγάλα κέφια.)

mahler76 είπε...

είναι γνωστό πως έχουμε την τηλεόραση και που μας αξίζει.