Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΛΟΙΠΟΝ...

...μιλούσα με έναν φίλο μεγαλύτερο χθες, και κάναμε σύγκριση στα σκάνδαλα κάθε κόμματος, για να διαπιστώσουμε τις αλλαγές στη διαφθορά αλλά και την ανοχή της διαφθοράς, κομμάτων και κοινωνίας.
Μου θύμισε λοιπόν το πρώτο σκάνδαλο του Πασόκ, που ήταν με το "καλαμπόκι". Λόγω ηλικίας δεν το θυμόμουν, αλλά λόγω νοοτροπίας οικογενειακής που ήταν υπέρ της ενημέρωσης των μελών της, κάτι ήξερα. Μετά ήταν το άλλο μεγάααλο σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ για σεμινάρια κλπ. Είναι αστεία αν τα συγκρίνει κανείς με το Βατοπέδι και τα ομόλογα. Δείχνουν όμως το επίπεδο βαθμιαίας απώλειας της αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας συνολικά μιας χώρας μέχρι που φτάσαμε στα σημερινά, με τις μεγαλειότατες κομπίνες. Η εξαχρείωση ήρθε σιγά-σιγά και ανύποπτοι έπεσαν όλοι (σχεδόν) στη λούμπα. Φάε-πιες, γλέντα και μη σε νοιάζει, η ΕΟΚ πληρώνει, και πάντα θα είναι στην εξουσία ένας προστατευτικός, απατεωνίσκος-κομπιναδόρος, Ελληνάρας πονηροβαλκάνιος και τάχα μου αδέσμευτος από κανόνες "μπαμπάς" που θα κανονίζει να ξοδεύεις χωρίς να ξεπληρώνεις τίποτα απ' το χρέος σου.
Η εξουσία έδρασε όπως ακριβώς η ελληνική οικογένεια. Η ελληνική μικρομεσαία οικογένεια. Με τον κανακάρη που δεν εννοεί να μεγαλώσει και πάει τα σώβρακα για πλύσιμο στη "μάνα" μέχρι τα 60, και την κόρη που της χτίζουν το "προικώο" μπας και αποκατασταθεί το πουτανοζωντόβολο.
Για να φτάσουμε στα σημερινά τούβλα, τους ανάξιους που έβαλαν τη χώρα σε επιτήρηση, που κατέστρεψαν τα ολυμπιακά ακίνητα, που έκαναν το Βατοπέδι, τα ομόλογα, που καταδίκασαν σε απραξία, αδράνεια και ακινησία τη χώρα.
Μέσα σε εντυπωσιακά ελάχιστο χρόνο από την ημέρα που εξελέγησαν κυβέρνηση εξαχρειώθηκαν, ωσάν η ανάληψη της εξουσίας, να ήταν μια ευκαιρία να συγκριθούν στο επίπεδο διαφθοράς, ανικανότητας και αποτυχίας με τις χειρότερες στιγμές της προηγούμενης κυβέρνησης, του προηγούμενου κόμματος.
Πράγμα που για μένα, σημαίνει ότι η εξουσία -ίσως η νέα μορφή εξουσίας, την απροκάλυπτα διεφθαρμένη μορφή της οποίας είδαμε- αφορά σε άλλες τάξεις πλέον, και σε συμφέροντα-δομές εξουσίας, που προυπήρχαν και ήταν έτοιμα να αναλάβουν δράση. Δε μιλάω με θεωρίες συνωμοσίας, μιλάω για δομές υπερκρατικές, και όχι για πρόσωπα. Η δεξιά, ας πούμε, δεν αφορούσε στην ικανοποίηση παραδοσιακών συμφερόντων, αλλά αφενός στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης και στην ανάδειξη άλλων μηχανισμών και πόλων εξουσίας.
Μέσα στη διεθνή μαύρη κι άραχλη συγκυρία, τα πράγματα για την Ελλάδα είναι ακόμα χειρότερα.
Κι αν προκηρυχθούν οι εκλογές, γρήγορα ή κανονικά, ποιόν να ψηφίσεις; Τον ΓΑΠ που δεν τον πιστεύουν ούτε οι δικοί του, ή τον Κ.Κ. που δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος στην τύχη του να κυβερνήσει; Για τους υπόλοιπους δε συζητώ, αποτελούν την πεμπτουσία της αποτυχίας και του ξεπουλήματος. Και του θράσους. Και των απωθημένων της εξουσίας. (Τον ΛΑΟΣ δεν τον συμπεριλαμβάνω κάν στη συζήτηση. Θα ήταν σαν να έγραφα τη βιογραφία του Στέφανου Χίου, ας πούμε. Τόσο low).

5 σχόλια:

stella είπε...

καλα αυτο με τον Χιο χαχααχαχ εχεις τοσο δικιο!
Η συγκρηση της κατινας της γειτονιας και του
'δημοσιογραφου"
Παντος ναι δεν μπορω να πω ψεματα!
ποιος μπορει να ξεχασει την αμαρτωλη 20 ετια ειδικα τοτε που ανοιξαν οι κανουλες των επιδοτησεων
Η λαμογια αλλαξε επιπεδο!
(ειδικα εκεινα τα κοσκωταδικα απαπαπαπαπ)
Διαβαζα προχθες την οικογενειοκρατια στην ελλαδα και απορω γιατι δεν μας εκανε η μοναρχια!
παραδειγμα!
περνουσα στην ικτινου κεντρο και σε ενα λυκειο ειχε ταμπελα θεμελιωσης απο Πανγκαλο επι κυβερνησεως παπανδρεου μαλιστα του προπαππου παπανδρεου οχι καν του γεωργιου!!
100 χρονια εχουμε γινει ερμεα 10 οικογενειων!!

natasha hassiotis είπε...

ακριβώς. ουδέν άλλο.

mahler76 είπε...

τα όσα τελευταία γίνονται με τα σκάνδαλά επιβεβαιώνουν αυτό που λέει ο σοφός λαός. Πώς όποιος έχει το βάζο με το μέλι θα βάλει τα δάχτυλά του μέσα. (ελπίζω αφού τα έχει πλήνει πρώτα).
Καλό βράδυ.

natasha hassiotis είπε...

μάλερ@ πώς να διαφωνήσω μ' αυτό; αλλά κάπως λιγότερο μέλι; καθαρά δάχτυλα, γιατί όμως; για τον επόμενο, να το βρει άθικτο; καλό σου βράδυ.

mahler76 είπε...

ε, ναι να μην μαγαριστεί ο επόμενος θα είναι άδικο...