Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

τα φεστιβάλ...

...δεν σας φαίνονται κάπως σαν οινομαγειρεία;

Κι επειδή η Ελλάς είναι χώρα που -υποτίθεται- ότι ζει από τον τουρισμό, υπάρχουν πάντα πρόθυμοι αετονύχηδες, με καταγεγραμμένο στο DNA τους τον ξενοδοχειακό κώδικα, που θέλουν να αναλάβουν τέτοιες επιχειρήσεις.

Κι επειδή η Ελλάς προσφέρει κακό τουρισμό, προτηγανισμένες πατάτες, τζατζίκι ΒΟΥΜ, γιαούρτι ΓΥΨΟΣ ΕΠΕ, νερό Σαλμονέλ Παρτού, ψωμί ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΕ, μπιφτέκια Πλαστοκίμ, και αγένεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΑ, ομοίως παράγει αντίστοιχης ομορφιάς και επαγγελματισμού φεστιβάλ. Με εξαίρεση μερικά που προσπαθούν να γίνουν τα Grande Bretagne του θεσμού, τα υπόλοιπα κοροιδεύουν τον πελάτη, και οι μαγαζάτορες δε διστάζουν να σκουπίσουν τον ιδρώτα με το χαρτί όπου θα τυλιχτεί ο γύρος.

Τα υπουργεία φυσικά δε ρωτάνε και δεν ελέγχουν ποιός θα νοικιάσει το αναψυκτήριο, ούτε κι αν ο γύρος σερβίρεται κατά πώς πρέπει. Απεναντίας, όσο λιγότερες ερωτήσεις, τόσο νοστιμότερο το αποτέλεσμα. Λίγη άγνοια, λίγη βρώμα, φτιάχνουν τη γεύση. Ποιός είσαι συ που θα χαλάσεις τη συνταγή; Εμείς τόσο καιρό παλιοσειρές που λιώσαμε τη γλώσσα μας στο γλύψιμο, μαλάκες είμαστε; Βρε ουστ που θες και αποδείξεις ελέγχου της αγορανομίας!!! Εις υγείαν της αλητείας λοιπόν, και αν μπορείτε, μπουκοτάρετε τα φεστιβάλ, και μην καταπίνετε αμάσητο ότι σας λένε περί ποιότητας. Τα ευρώ δε βγαίνουν εύκολα για να τα σπαταλάτε σε σαχλαμάρες.

Πώς σου στέλνει διαφημιστικό φυλλάδιο ο μαγαζάτορας που πουλάει σάπιο γύρο και είναι χειρότερος μάγειρας κι από μένα; (πράγμα δύσκολο...) Κλείστε τα κωλομάγαζα καλά μου πρόβατα, ή αλλιώς αρχίστε να ομιλείτε την σωστή διάλεκτο: μπεεε, μπεεεε, μπεεεεεεεε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: