Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, Ο ΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (εναλ/κός τίτλος: ΟΙ ΕΞΙΣΩΜΕΝΕΣ)

Πονάει ο Γιώργος (Αφτχιάς) με το συνταξιοδοτικό των γυναικών και την εξίσωση. Γιατί η γυναίκα είναι και μάνα και καθαρίζει, ζυμώνει ψωμί και δικαιούται να λιμέρνει τα νύχια έτσι και τη διορίζουνε στο δημόσιο, διότι μετά την περιμένει σκληρή δουλειά στο σπίτι. Φιλοξενεί λοιπόν σε απευθείας και αποκλειστικές συνδέσεις τις επιτροπές σοφών (μα καλά μόνοι τους βρίσκουν αυτά τα ονόματα; Σιγά τους σοφούς! κάτι γεράκλες μάτσο είναι) και τις εκπροσώπους των κατινουπαλλήλων, για να εκθέσει τις απόψεις στο κοινό. Και σαν πονηρή αλεπουδίτσα, λαικίζει κιόλας στο πλευρό όλων και μην πει κακό για κανέναν το φτωχόπαιδο, δείχνοντας το δρόμο για την επιτυχία, όπως τον είπε άλλωστε πρώτο το σαλιγκάρι (Πώς έφτασε εκεί ψηλά; -Γλύφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μου...)

Όλες οι σιχαμένες μικροαστές που βασανίζονται με το όνειρο ενός σκρίνιου ρουστίκ (!) και λυσσάνε από κακία έτσι και χρειαστεί να κάνουν τη δουλειά τους, όλα τα σιχάματα που διορίστηκαν στο δημόσιο με τη λογική της επιτρεπόμενης για "κορίτσα" και λάιτ εργασίας "κατάλληλης για γυναίκες", εναλλακτική λύση της δασκάλας (ω, ναι!) γιατί ήταν ξεκούραστη, (αν εξαιρέσει κανείς το πλέξιμο που όσο να πεις έχει ένα σασπένς καλή-ανάποδη, καλή-ανάποδη), μειωμένο ωράριο, καθόλου προσόντα και πρόωρη συνταξιοδότηση (για να πρήξεις τα παιδιά σου και να το παίξεις πεθερά).

Εξίσωση ορίων ΤΩΡΑ! Για να σφίξουν οι κώλοι χωρίς γυμναστήρια και περιττά έξοδα! Και να υπάρχει επιτροπή που θα ελέγχει την απόδοση και θα στέλνει σπίτι τους τους άχρηστους (θα ερημώσει το Δημόσιο βέβαια)...
Επίσης: τα πλεκτά των υπαλλήλων να πωλούνται σε μπαζάρ γαι ζωόφιλους (δηλαδή φίλους των διορισμένων και εξισωμένων), και τα σταυρόλεξα, να γίνεται διαγωνισμός κι όποιος γελοίος (δηλ. εξισωμένος) λύσει τα περισσότερα, να εκτίθεται σε δημόσιο μούτζωμα, και τα έργα του μαζί με των φυλακισμένων στο σύλλογο ο Άγιος Ονήσιμος.

6 σχόλια:

natasha hassiotis είπε...

Είσαι ρατσίσταρος, αλλά όποια τα δέχεται αυτά που περιγράφεις, καλά να πάθει...! Πρόσεξε μόνο μην έρθουνε στα πράγματα τίποτα σαν εμένα γιατί θα τα βρείτε σκούρα.

Γουφ είπε...

Βρε καλο μου παιδί, επειδη το αντιγάφω δεν σημαινει οτι και το υιοθετώ βεβαια. Το εντελώς αντίθετο. Δυστυχως ομως η πλειοψηφία έχει μια αυταρεσκεια να σκεφτεται με αυτον τον τροπο. Δυστυχώς. Παμε στις συντάξεις τωρα.

natasha hassiotis είπε...

Άμα μειωθούν οι συντάξεις πώς θα ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια με τα λεφτά των παπούδων ώστε με τα δικά τους και με ότι μαύρα βγάζουνε να φτιάξουν το αυθαίρετο στη Λούτσα;

Greekteacher είπε...

Άσχετο, αλλά συνεχίζοντας την κουβέντα που είχαμε "Στα μυστικά του Βάλτου", με ενδιαφέρει αυτό που είπες για το χορό. Μήπως όλα αυτά συμπίπουνε με την αναβίωση διαφόρων γιορτών στους Δελφούς εκείνη την περίοδο? Θυμάμαι, η γυναίκα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, η Εύα Πάλμερ ήταν χορεύτρια και είχε εμπνευστεί από το όραμα του συζύγου της για την ανασύσταση των δελφικών εορτών.

natasha hassiotis είπε...

Επακριβώς αγαπητέ/ή τήτσερ@. Στο ντοκυμανταίρ που έκανα για το Σύγχρονο χορό στην Ελλάδα (ΝΕΤ 2001), λέχθηκαν όλα αυτά, στα δύο πρώτα επεισόδια. Έχω τοποθετηθεί και σε κόνφερενς στο πανεπ/μιο του Σάσσεξ επί του θέματος.
Κυκλοφορούν βιβλία της και για την Εύα Πάλμερ. Επί της ουσίας "διαστρέβλωσε" το εγκαταλειφθέν από την ίδια, όραμα της Ιζαντόρα Ντάνκαν. Όλα στο βωμό της αναζήτησης της ελληνικότητας.

Greekteacher είπε...

Ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που λες. Που μπορεί κανείς να βρει αυτά τα ντοκυμαντέρ ή να διαβάσει κάτι από την έρευνα που έκανες;

Πάντως μου αρέσει που ποζάρεις μέσα από μια φιγούρα του ινδουιστικού πάνθεον (αν δεν απατώμαι... ) :-). Φαίνεται ότι και ο Σικελιανός είχε εντρυφώσει στον ινδουισμό, κάπου είχα βρει κάποια σχετικά άρθρα του, αλλά δεν είχα χρόνο να τα μελετήσω. Ίσως κάποια στιγμή αργότερα... Έχεις διαβάσει ποιήματά του; Τα περισσότερα μου φαίνονται φλύαρα, αλλά κάποια άλλα έχουν πολλά voltage!!!

Αν θες στείλε μου η-μέιλ.